Esclarim dubtes, recuperem la confiança

padreny removebg preview copy

Roger Padreny

Conseller general del Grup Parlamentari Socialdemòcrata

Comentaris

El dijous passat vaig entrar a sindicatura una bateria de preguntes per esclarir una sèrie de dubtes que des del grup parlamentari socialdemòcrata teníem sobre l'elecció del nou cap de l'àrea de Participació i promoció de la Joventut i Voluntariat. Ho vaig fer amb la voluntat de conèixer el procés de selecció del nou responsable i després que ens hagin arribat algunes incidències, sobre la seva selecció i les possibles desavinences d’aquest procés de selecció dins el cos de voluntaris i voluntàries del país.

Una bateria de preguntes amb les que demano a Govern detallar el procés de selecció utilitzat per seleccionar el nou cap d'àrea i si fruit d'aquesta designació han baixat el nombre de voluntaris i voluntàries, ja que aquest ha estat un dels fets que se'ns han fet arribat. Un fet, que si fos real, suposaria un problema a l'organització d'alguns dels esdeveniments més rellevants turístics que celebrem, anualment, al nostre país, com el ‘Cirque du Soleil’ o ‘La Vuelta’.

Durant les trobades que hem tingut amb ells i elles, ens han explicat que molts dels voluntaris i voluntàries estan enfadades amb aquesta designació, pel procés de designació que s’ha seguit. Un fet que també ens ha fet decantar-nos per presentar aquestes preguntes, perquè trobem estrany que una part d'aquestes persones es plantegin deixar l'activitat, després d'estar durant anys col·laborant en l'organització de diferents esdeveniments nacionals. Ja que si tot hagués transcorregut amb normalitat, el més probable és que no succeeixin aquestes problemàtiques i que un procés de selecció públic es desenvolupi de manera transparent i clara.

Cal recuperar la confiança dels voluntaris i les voluntàries: s'ho mereixen

El que tenim clar, des del grup parlamentari socialdemòcrata, és que aquests dubtes sobre el procés s’han intensificat després de parlar amb diverses persones implicades i després de llegir informacions publicades en premsa sobre aquest tema. Però el que volem recordar és que, una vegada s'esclareixin aquests dubtes, tenim clar que si tot ha funcionat de manera correcta, clara i transparent,  no hi insistirem més.

Si fem aquestes preguntes és perquè els voluntaris i voluntàries són persones que de manera altruista participen i col·laboren amb l'administració per fer realitat diferents actes públics rellevants del país. Uns esdeveniments que sense persones que dediquen el seu temps lliure a l'organització, un fet que cal valorar sempre, no es podrien tirar endavant.

Una dedicació que permet que tots nosaltres i els visitants que rebem puguin viure una bona experiència de casa nostra. Per aquest motiu, i seguint la nostra tònica d'esclarir fets i buscar la transparència en la gestió pública, vaig decidir presentar les preguntes sobre el procés de selecció.

Unes preguntes que no busquen anar en contra de la persona escollida per ocupar el càrrec de cap d'àrea, sinó saber com ha estat tot el procés de selecció per tal d'aclarir els possibles dubtes o polèmiques que ens han fet arribar. I, així, poder esclarir els fets i contribuir a una millor gestió dels problemes.

En definitiva, una bateria de preguntes que busca transparència en la gestió, una de les bases de la bona gestió pública. Una bateria de preguntes que respon a la tasca que se'ns encarrega als consellers generals de control a Govern. Un control motivat per la voluntat de bon govern del nostre país i pel bon funcionament de les institucions públiques andorranes.

Per tant, el que realment busquem, a més d'esclarir dubtes formals, és evitar que el capital social humà creat durant tots aquests anys no s'esfumi i marxi. Cal recuperar la seva confiança: els voluntaris i les voluntàries s’ho mereixen.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending