2020, l’any #GreenYear

toni puig

Toni Puig

President de Joves Liberals d'Andorra

Comentaris

Una de les coses que ens ha ensenyat la pandèmia és que el nostre planeta necessitava un descans. Posar pausa a l’activitat frenètica de l’ésser humà que sense adonar-nos, ha espremut la natura fins a límits inesperats. Això ens ha obligat a prendre consciència del nostre entorn. A treballar per millorar la salut del nostre planeta.

Tot i que és una tasca de llarg recorregut, Liberals d’Andorra ha dedicat l’any 2020 a la promoció d’hàbits saludables i de respecte al medi ambient. Amb el hashtag #GreenYear al llarg dels últims 12 mesos des de L’A s’han fet diverses accions a través de les xarxes socials per incentivar el reciclatge, la mobilitat sostenible, el consum responsable i la reducció de residus.

La iniciativa va començar amb la nadala de l’any 2019, just ara fa un any, amb la voluntat de reduir l’impacte mediambiental d’unes dates associades al consumisme. En aquest sentit, es demanava fer servir tovallons de roba i plats i coberts reutilitzables; beure aigua de l’aixeta i no envasada; i prioritzar els desplaçaments amb transport públic deixant el cotxe a casa. Crec que la mobilitat sostenible ha de ser el pal de paller del canvi en relació amb el jovent. Un grup en ple desenvolupament, conscienciat i disposat, al qual des de Liberals d'Andorra sempre se l’escolta intentant ajudar en tots els seus problemes i inquietuds.

Crec que és responsabilitat de tots nosaltres començar pels hàbits més senzills per fer el nostre país més sostenible. Són els petits gestos els que suposen els primers granets de sorra que faran millorar l’entorn privilegiat que tenim a casa nostra 

Tota la societat, no només el jovent, ha de prendre consciència del llegat que deixarà a la terra. Per això, coincidint amb el Dia de la Terra, que es celebra el 22 d’abril, enmig de la primera onada de la pandèmia la campanya #GreenYear reflexionava sobre la petjada ecològica de l’activitat humana. Comparant les imatges colpidores de ciutats de tot el món buides per lluitar contra la Covid-19 amb escenes prèvies a la pandèmia amb carrers plens de cotxes, indústries contaminants i terrenys explotats.

Una altra de les campanyes impulsades informava sobre les decisions que podem adoptar per reduir els residus i l’impacte al medi ambient. D’aquesta manera, es van publicar quatre vídeos on es promocionaven accions per reduir el consum elèctric, desplaçar-se d’una forma més sostenible, evitar l’ús de plàstics i la compra de productes de proximitat per reduir les emissions de gasos contaminants. Tot això, s’emmarcava en el Dia Mundial del Medi Ambient.

El compromís amb les polítiques verdes seguia el 24 d’octubre amb la commemoració del Dia Internacional de l’Acció Climàtica. Durant la jornada es va difondre una campanya amb imatges impactants de l’afectació als ecosistemes del planeta, en el qual s’incidia en el fet que “hi ha d’haver una altra forma de fer i de ser” més sostenible.

Crec que és responsabilitat de tots nosaltres començar pels hàbits més senzills per fer el nostre país més sostenible. Són els petits gestos els que suposen els primers granets de sorra que faran millorar l’entorn privilegiat que tenim a casa nostra. Som un país connectat amb la natura, que ara requereix la nostra ajuda i des de Liberals d’Andorra seguirem treballant per millorar-la.

Comentaris (1)

Trending