Interior

El Govern admet que cal ser “més rigorosos” amb els processos de selecció de personal

Jover atribueix a “un error de forma” el fet d’haver de repetir les entrevistes pel psicotècnic del concurs per a nous bombers

Éric Jover, durant la roda de premsa.. SFGA/JAViladot
Éric Jover, durant la roda de premsa. | SFGA/JAViladot

G. P.

Plou sobre mullat. Els problemes sorgits amb el procés de selecció de nous efectius per al cos de bombers són només la darrera polèmica que ha esquitxat el Govern vinculada a procediments d’aquest tipus. Només cal recordar la repetició, via sentència judicial, d’un dels concursos per incorporar nous docents al departament d’Educació. Davant aquesta realitat, el ministre portaveu, Èric Jover, ha admès que, de cara al futur, els tocarà ser “cada cop més rigorosos”  a l’hora de llençar i vehicular aquestes convocatòries per a la incorporació de nou personal públic.

En la roda de premsa posterior al consell de ministres, Jover ha confirmat que una de les proves del concurs per seleccionar nous bombers s’haurà de repetir. En concret, l’entrevista per al psicotècnic que, en no poder desplaçar-se al país la persona de l’empresa subcontractada que les havia de dur a terme, es van fer via Skype. “És un error de forma i s’ha decidit tornar-la a fer tal com estava previst al plec de bases”, ha comentat. És a dir, de forma presencial i, també, en català. “Exigim que es facin en la llengua del país”, ha manifestat, davant el fet que l’accent menorquí de l’entrevistador va fer que, finalment, algunes de les converses s’acabessin fent en castellà.

Tot i això, el portaveu de l’executiu ha volgut matisar que el problema de forma no havia d’afectar en res al resultat del concurs. I és que, ha assegurat, els resultats “han d’arribar al comitè de selecció que és qui els agrupa i pren la decisió”. Sobre la possibilitat que representants dels sindicats puguin participar en aquest organisme, ha obert la porta a què sigui realitat, tot recordant que la llei del cos d’Educació ja la contempla “en qualitat d’observadors”.

Ara bé, el que no ha pogut negar és que no és pas el primer problema que sorgeix sobre un procés d’aquest tipus. Per això, ha reconegut que, de cara al futur, “haurem de ser cada cop més rigorosos”. Malgrat això, ha lamentat que ha qualificat “d’un increment de la judicialització” d’aquestes situacions, ja que “processos que sempre s’havien fet d’una mateixa manera, de cop, es generen dubtes i hi ha noves interpretacions”.

Articles relacionats

Comentaris


Ordena per: Data  Més valorats
Una vergonya
Que coi passa en aquest país? Algún polític, assessor, cap de departament, càrrec polític ... sap fer la seva feina be???
El psicotècnic i les proves de competència les hauríeu de fer vosaltres.
Jover tot lo que toques es podreix. I mentre tant una delegació a fer el pamplines a NY pagant la padrina.
UNA VERGONYA TOT PLEGAT!!!
En resposta a Una vergonya
No parlem
9.

No parlem de coses podrides que comença a fer molta pudor en d'altres llocs i ens farem mal ja ja A veure si el ministre d'educació serà l'únic que fa les coses malament. Que agafi gent competent i no li passarà això.

  • 0
  • 1
Una vergonya
8.

Que coi passa en aquest país? Algún polític, assessor, cap de departament, càrrec polític ... sap fer la seva feina be???
El psicotècnic i les proves de competència les hauríeu de fer vosaltres.
Jover tot lo que toques es podreix. I mentre tant una delegació a fer el pamplines a NY pagant la padrina.
UNA VERGONYA TOT PLEGAT!!!

  • 9
  • 0
Psicotècnic
7.

Y para tener un cargo político no es necesario hacer un "psicotècnic" quien válida que es gente preparada para administrar los impuestos y el futuro de todos?

  • 14
  • 0
Antonio
Todos los que se presentaron para bombero deberían de volver a presentarse,
En resposta a Antonio
Això també és injust
6.

El que hauria de ser és que els polítics agafessin gent competent per ocupar càrrecs de responsabilitat perquè aquí si els bombers no reclamen, ningú diu res i tot continua endavant com sempre ha passat. Tinc unes ganes de què arribin les eleccions que votaré l'últim mono de la fila perquè pitjor no ens anirà als andorrans.

  • 12
  • 0
juanito
per aquest suuper ministre tot es error de forma.. el concurs dels profes que s´ha repetit..era tambe error de forma, aquest tambe es error de forma... no sera ell un error huma????
En resposta a juanito
Toni
5.

No poden fotre la culpa a ningu, i no poden reconeixer q son encefalograma pla, alguna excusa han de buscar

  • 13
  • 0

Comenta aquest article