Transport

Els bitllets del bus s'encareixen i s'abarateixen els abonaments

Les noves tarifes entraran en vigor l'1 de setembre

B. N.

El Govern ha aprovat aquest dimecres les noves tarifes de les línies de transport nacional de viatgers que entraran en vigor el proper 1 de setembre. S'encareixen els bitllets senzills i d'anada i tornada i s'abarateixen els abonaments amb l'objectiu de promoure l'ús del clípol. A més a més es podran fer transbordaments entre línies amb el mateix bitllet. Els abonaments actuals caducaran el 31 d'agost.

El dia 1 setembre coincidint amb l'inici de la concessió de les línies del clípol a Autocars Nadal i a la UTE Cooperativa Interurbana Andorrana entraran en vigor les noves tarifes. L'aprovació dels  preus aquest dimecres per part del Govern han permès una rebaixa dels abonaments de múltiples viatges (T10, T20, T30 i T40) i dels mensuals per la zona
1, una baixada que oscil·la entre el 7% i el 10% respecte als preus actuals.

 Per altra banda, els bitllets senzills i d'anada i tornada s'han revisat sobre la base d'evolució de l'IPC, amb un increment d'entre 2 i 3% respecte a les tarifes actuals. Aquests canvis s'han dut a terme, tal com ha explicat el ministre portaveu, Eric Jover, perquè els abonaments fidelitzen els usuaris.

La tarifa senzilla de la zona 1, la més utilitzada, passa dels 1,85 als 1,90 euros

Així la tarifa senzilla de la zona 1, la més utilitzada, passa dels 1,85 als 1,90 euros. La d'anada i tornada costarà 3,55 euros, la tarifa setmanal sense límit de viatges passa a 24, 30 euros, i la mensual sense límit de viatges a 70 euros. La tarifes de 10, 20, 30 i 40 viatges costaran 12,40, 23,50, 33,70 i 42,60 euros respectivament. 

Cal recordar que el nou concurs preveu que els usuaris puguin fer transbord entre línies,  un aspecte que fins ara no estava previst. Així els usuaris tindran un temps de 60 minuts, des de la validació del bitllet, per moure’s dins de la zona 1; 70 minuts per la zona 2; 80 minuts per la zona 3,  i 90 minuts per la zona 4.

L’objectiu amb la concessió i les noves tarifes és aportar millores qualitatives pel que fa a la infraestructura, la planificació i la gestió, el disseny de les línies i les tarifes així com l'abaratiment dels costos. Els abonaments actuals caducaran el 31 d'agost.

Comentaris

cris
3.
1- Preus execius, per trajectes. Els transbords també els fan pagar.
2- Vehicles molt antics, alguns ni porten el botó per poder parar a la parada.
3- Molts no estan habilitats per esquiadors.
4- Molt contaminants, per un preu de 2 euros per trajecte, els busos tindrien que tenir wifi, hibrids i a mes maquines per poder pasar el teu abonament. Noruega te aquestes coses, pero Andorra no.
5- L'atenció dels conductors fa pena, sobretot, quan van molts nens i tan els hi fot ficar una frenada de cop i els nens caiguin al terra.
6- No acepten bitllets de 10 euros.
TOTAL, QUE JO PREFEREIXO COMPARTIR COTXE O UBER QUE FICARME A PAGAR 4 EUROS CADA DIA PER UN SERVEI PESIM I MOOLT CONTAMINANT
  • 0
  • 0
Realitat
2.

S'hauria d'abaratir considerablement, estimular el transport públic, doncs vivim en un estat de pol·lució deplorable que minva la nostra salut. La majoria de vehicles només porten al conductor, i hi ha una saturació i col·lapse en gairebé totes les vies.

  • 0
  • 0
Pirates
1.

IPC, amb un increment d'entre 2 i 3% ??? Al meu sou el increment va ser del 0,8% quina MAFIA el govern de DA,,,,,

  • 3
  • 0

Comenta aquest article