Clavera exigeix la supressió de la “figura perversa dels saigs” 

El líder d’Units pel Progrés considera que els executors de resolucions no han contribuït a desembussar l’administració de Justícia i, en canvi, suposen “una doble sanció per al ciutadà”

Altaveu

El cap de llista d’Units pel Progrés (UPA), Alfons Clavera, considera que cal una actuació decidida per posar ordre a “una Justícia que no va ni amb rodes”. D’aquí que l’últim candidat a cap de Govern en sortir a la palestra opti per “liquidar dos dels projectes estrella de Xavier Espot”. Clavera és partidari de suprimir “la figura perversa dels saigs” i modificar el Codi de procediment civil que ha resultat ser, a parer ser, “un embolic”. Una proposta i l’altra són “un nyap”.

El candidat d’UPA creu que la presència dels saigs l’únic que està fent és “sagnar els ciutadans” atès que suposen una “sanció complementària o una doble sanció” per als executats, ja que més enllà de l’execució pròpiament dita han d’assumir-ne, també, el seu cost, situació que no es donava quan era la Batllia la que s’encarregava de les execucions, una situació a la qual Clavera defensa tornar perquè “la Justícia ha de ser gratuïta”.

El cap de llista d’UPA ha lamentat la “perversitat” i l’“abús” amb què tot sovint, segons el seu parer, actuen els executors públics, que estan causant estralls entre la ciutadania sense cap mena de mirament i deixant en posicions molt dificultoses alguns dels executats. Alhora, la seva creació i posada en servei no ha servit, en opinió d’Alfons Clavera, per reduir feina a l’administració judicial, ben al contrari, el fet que es recorrin les decisions dels executors està portant noves acumulacions d’expedients.

El líder d'UPA, que s'ha reunit amb el secretari general de l'USd'A, també demana una modificació a fons del codi de procediment civil

Clavera, que s’ha reunit amb el secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USd’A), Gabriel Ubach, juntament amb la segona de la llista, Raquel Fernàndez, ha explicat també que cal deixar sense efecte o, com a mínim, canviar de dalt a baix el nou procediment civil, que resulta “molt complexe i tot un embolic”. Amb tot, creu el líder d’UPA que “els projectes estrella” de ministre Espot en matèria de Justícia han resultat ser “un nyap”. A Espot, en aquest cas com a candidat de DA, Clavera l’ha acusat de copiar el programa econòmic d’UPA.

Per aquest motiu la formació pro-vida i autodenominada progressista té intenció d’acudir aquest dijous a un notari a protocol·laritzar diverses de les seves propostes -com la de la creació d’una doble zona franca o la voluntat de suprimir la figura del saig- per evitar que “altres formacions es puguin copiar” iniciatives que UPA pretén dur a terme en cas de poder incidir en la governabilitat del país.

A més a més, i al costat d’Ubach, Clavera s’ha compromès a convertir l’1 de Maig en festiu per a tots els treballadors i a situar el salari mínim en 1.400 euros, “ja que els informes dels nostres economistes van demostrar que era la realitat, però donant avantatges fiscals als comerciants i a les petites i mitjanes empreses” del país perquè puguin fer front a l’increment dels sous dels seus empleats.

Comentaris

Núria Val
els Saigs heu passar del nervis al "jajaja".., digueu el que volgueu aacant a candidat.., la realitat es que NO serviu a res més que a destruir families. Els deutes els han d'executar el Batlles NO vosaltres lladres!!!!
En resposta a Núria Val
Cesar
30.
Aveure Nuria una de dos o tú deus cales o te agrade Viure sense pagar a mi me agrade que em paguin les factures i no crec ni que estigios nerviosos ni que Mirin les gilipollades que diguem pero lo que si está clar que jo vull cobrar lo que em pertany i si a tu et moleste tant el saig es que deus cales i vas de millonaria lo que si trobo malament que fan es que no fiquin com el Saig de frança una publicació mensual dels deutors amb nom cognoms es lo únic que els hi reprochó Per lo demás que continúan que jo Per lo menos estic cobrant
  • 1
  • 0
Núria Val
els Saigs heu passar del nervis al "jajaja".., digueu el que volgueu aacant a candidat.., la realitat es que NO serviu a res més que a destruir families. Els deutes els han d'executar el Batlles NO vosaltres lladres!!!!
En resposta a Núria Val
Francisco
29.

JA NI HA PROU!!
Sra. Val, les úniques que destrueixen families son aquelles persones que NO ENS PAGUEN LES NOSTRES FACTURES, DESPRES DE HAVER AVANÇAT LA FEINA I MITJANS, ARRIBAN A ASFIXIAR-NOS!!
PAGUI Sra. Val, PAGUI!!
Les families es destrueixen elles mateixes en el moment que no saben gestionar els seus propis mitjans!!
El lladre és aquell que no pague el servei que ha rebut!!
JA NI HA PROU!!

  • 6
  • 0
Núria Val
28.
els Saigs heu passar del nervis al "jajaja".., digueu el que volgueu aacant a candidat.., la realitat es que NO serviu a res més que a destruir families. Els deutes els han d'executar el Batlles NO vosaltres lladres!!!!
  • 0
  • 7
justicia gratuita
...així que el candidat Clavera es va presentar de saig i no el van voler...ja ja ja !!!
Ara entenc la seva insistent animadversió per la figura del saig. Potser aquest posicionament, tenint en compte els antecedents, li resta la poca credibilitat que li queda a la seva proposta de programa, populista i ben allunyada de la realitat.
Segurament alguns deutors agrairien que el candidat Clavera fos el nou cap de govern, d'aquesta manera, un cop eliminats els perversos saigs, seguirien esperant a que la justicia els reclami fer front a les seves obligacions, per quan arribat el cas, les puguin pagar de manera còmoda i relaxada, tot plegat en perjudici del creditor, que no sempre és una gran empresa o un banc. És força probable que els creditors també el vulguin votar amb aquesta superproposta !
En resposta a justicia gratuita
Regalo preservatius
27.

Senyor Clavera li ofereixo preservatius gratuïts per tota la seva vida. Deixi de reproduir-se siusplau!!! Que de gent com.voste no en cal més i avortar està prohibit a Andorra

  • 7
  • 1
Ingrid
26.
Doncs resulta que des que hi ha la figura del Saig les execucions són més ràpides. Que té sobrecost pel moros?? Claro... Però us recordo que els advocats també cobren. Un 10% de la xifra que defensen...com lo Clavera , que es dolent però cobra igual que els bons.... Voleu que el Saig sigui opcional? Estupendo! Aneu esperant a la banqueta de la batllia que els altres anirem per feina . Que el Clavera troba la figura del Saig perversa??? Deu ser ara perquè bé que es va presentar al edicte i va suspendre..... això no ho diu?
  • 9
  • 0

Comenta aquest article