El PS lamenta el “poc interès” de DA amb les persones de la tercera edat

El president de la Federació d’Associacions de la Gent Gran, Simó Duró, explica que els socialdemòcrates són “l’únic partit” que els escolta

Comentaris

El president de la Federació de la Gent Gran, Simó Duró, i el Conseller general del PS, Pere López
El president de la Federació de la Gent Gran, Simó Duró, i el Conseller general del PS, Pere López

En una roda de premsa encapçalada per Pere López, conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) i Simó Duró, president de la Federació d’Associacions de la gent gran, han fet balanç de la tasca realitzada els darrers anys. Duró ha expressat que el PS els ha escoltat a diferència d’altres partits i ha manifestat que “el grup de la majoria no té cap classe d’interès perquè no viu la realitat andorrana, s’ho miren de lluny i viuen en una bombolla. Les coses amb ells no funcionen”.

D'aquesta manera tant el parlamentari del PS com el president de la Federació, s'han mostrat crítics amb la formació política Demòcrates per Andorra (DA), ja que els hi ha faltat "sensibilitat" a l'hora de realitzar actuacions i han trobat "una resistència i una manca d'interès per temes que tampoc suposarien un gran cost comparats amb altres actuacions". 

En aquesta línia, Pere López ha manifestat que s'han fet arribar moltes demandes a Govern, vinculades a "les pensions baixes que perceben molts padrins, a la implementació del règim del tercer pagador, a la gratuïtat del servei de podologia o, més recentment, a la dificultat per accedir a un habitatge". El partit ha fet arribar una pregunta a l'executiu sobre "com valora el fet que des de la Federació de la Gent Gran es mostri insatisfacció i es consideri que ha mancat interès per atendre les seves demandes".

El parlamentari també ha defensat la necessitat d'unes pensions justes i que permetin un nivell de vida acceptable, especialment per "aquelles persones que han treballat tota la vida al país". I ha afirmat que "s'hauria de poder garantir una xifra de mil euros com a pensió mínima", tot recriminant a DA que després dels canvis impulsats "hi ha casos reals amb 600 o 700 euros mensuals després de tota una vida treballant", situació que, des del PS i des de la Federació de la Gent Gran es considera inacceptable.

Etiquetes

Comentaris

Trending