Espot assegura que la despenalització de l’avortament portaria a un procés constituent

El candidat de DA i ministre d’Afers Socials, Interior i Justícia exerceix de portaveu del Govern per anunciar el nombre de sol·licituds d’ajuts al lloguer aprovades i, sobretot, per defensar el Coprincipat

Comentaris

Xavier Espot dirigint-se cap a la sala de premsa de Govern.
Xavier Espot dirigint-se cap a la sala de premsa de Govern.
El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior i candidat de Demòcrates per Andorra (DA) a les properes eleccions generals, Xavier Espot, ha assegurat aquest dimecres que la despenalització de l’avortament “ens obre un procés constituent” perquè amb la renúncia de l’Església al Coprincipat seria necessari “un canvi de model d’Estat”.

Espot ha exercit aquest dimecres de forma suposadament extraordinària com a ministre portaveu. No és pas el primer cop que ho fa. Però al·legant una suposada absència del titular en el càrrec, el ministre de Finances, Jordi Cinca, al·ludint a temes professionals, el candidat demòcrata i ministre d’Interior i Justícia ha comparegut per explicar les decisions del consell de ministres d’avui -diverses referents als seus departaments, com el fet d’haver admès 915 de les 1.143 sol·licituds d’ajut al lloguer, el que suposa 1,65 milions d’euros en subvenció; o el calendari laboral per a l’any que ve; o el fet que el salari mínim s’incrementarà com a poc un 1,5% l’any que ve- i ha respost també les preguntes dels periodistes.

La darrera ha tingut a veure amb la campanya orquestrada des del propi Govern i els mitjans que li són més propers per salvaguardar l’estructura del Coprincipat, especialment davant la demanda d’un sector de la societat que exigeix la despenalització de l’avortament. Els darrers dies s’han succeït algunes informacions en què l’Església, a través de diverses fonts i portaveus, amb noms i cognoms o sense, deixaven clar que el suposat trencament del presumpte respecte dret a la vida en totes les seves fases abocaria no només a l’abdicació l’actual Copríncep mitrat, Joan-Enric Vives, sinó que portaria també el Vaticà a abandonar el seu suport institucional al país.

Espot ha assegurat que les darreres manifestacions procedents, d’una manera o altra, des del Vaticà, “vénen a confirmar” allò que ha considerat “una evidència”, que la despenalització de l’avortament “posa en risc el nostre model d’Estat” perquè l’Església abandonaria el Coprincipat, que el ministre avui portaveu ha recordat que “únic i indivisible” i per tant comportaria que “el Copríncep francès tampoc no es pot mantenir”. En conseqüència, “ens obre la porta a un procés constituent” per un “canvi de model d’Estat”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending