La zona del Comapedrosa ‘centra’ les incidències hagudes fins ara durant la Setmana de caça de l’isard

Els banders instrueixen tres expedients, com a mínim un per un isard sense el corresponent anellament i, un altre, després de localitzar el cap d’un mufló abatut en una època que no es pot

Comentaris

Un isard al Comapedrosa.
Un isard al Comapedrosa.
La zona del Comapedrosa és on s’han donat les poques incidències que hi ha hagut fins ara durant la Setmana de caça de l’isard. Els banders han confirmat l’obertura de tres expedients. Un dels casos seria per no anellar degudament un isard abatut i l’altre per matar un mufló quan ara mateix no està permès. Per la resta, i llevat algunes qüestions menors, el certamen cinegètic ha transcorregut amb normalitat i molt millor temps del que inicialment es preveia.

La setmana de cacera finalitza aquest diumenge. Encara hi ha possibilitat d’abatre animals perquè no s’han esgotat totes les anelles, encara que, certament, s’està al tram final i es quedarà força a prop de la xifra màxima de 96 exemplars que estaven autoritzats a capturar a partir dels recomptes i els indicadors aplicats. Durant el programa televisiu ‘La Rotonda’, el director dels banders, Miquel Rossell, va confirmar l’existència de tres incidències.

Segons ha pogut saber l’Altaveu, almenys dues s’han donat a la zona del Comapedrosa, on s’hauria localitzat el cap d’un mufló recentment abatut -fet prohibit en aquests moments- i s’hauria trobat un isard sense dur l’anella preceptiva. Els banders hauran d’instruir els expedients corresponents. Com han recordat les fonts consultades, es tracta d’infraccions molt greus que, per tant, porten sancions associades molt severes. 

No ha transcendit si se sap qui és l’infractor, però com que les colles tenen molt delimitades i pràcticament individualitzades històricament els indrets on van a caçar, sí que es té força clar quina és la colla que hauria protagonitzat les incidències. I, per tant, la instrucció és més fàcil de dur a terme. Sia com vulgui, la infracció comesa, en els dos casos descrits, suposa la prohibició de caçar durant tres anys -havent de tornar a passar un examen per tornar a activar la llicència si es vol amb posterioritat- i 3.000 euros de sanció.

Com era de preveure, l’estat de salut de la cabana s’ha mostrat molt bo i, de fet, s’han pogut observar a la muntanya molts exemplars d’isard. De fet, també s’han vist, i això ja no és tan positiu a nivell de la convivència de les espècies i del manteniment i creixement de l’isard segons les fonts consultades, molts exemplars de mufló que, com és el cas del Comapedrosa, sembla que a poc a poc es van menjant terreny a l’isard.

Etiquetes

Comentaris

Trending