La fiscalia mantindrà que l’atropellament del soci d’una pizzeria a un altre va ser un intent d’assassinat

El ministeri públic recorrerà contra la sentència del Tribunal de Corts que va condemnar l’acusat, que ha estat gairebé un any a la presó, ‘només’ per un delicte de lesions

Comentaris

La fiscalia recorrerà contra l\'alliberament de l\'empresari que va envestir expressament el soci amb el cotxe
La fiscalia recorrerà contra l\'alliberament de l\'empresari que va envestir expressament el soci amb el cotxe
Com a mínim el ministeri fiscal recorrerà la sentència del Tribunal de Corts que va absoldre un empresari de la restauració del suposat intent d’assassinat del seu soci, en el marc d’un atropellament que hi va haver el juny de l’any passat a Sispony. El tribunal va condemnar el causant de l’accident d’un delicte de lesions amb un objecte capaç de produir la mort i li va imposar un any i mig de presó ferma, és a dir, mig any i una setmana més del que l’acusat ja ha complert. L’acusació pública manté que l’atropellament va ser volgut i que la condemna ha de ser per la temptativa d’assassinat.

La fiscalia, segons fonts properes al cas, recorrerà contra la decisió de primera instància i la sala penal del Tribunal Superior haurà de revisar l’afer. Les altres parts estarien acabant d’analitzar la situació. En aquesta ocasió, hi havia l’acusació particular exercida per la víctima i la defensa del processat i al seu dia empresonat. Just una setmana després del judici, aproximadament, el Tribunal de Corts va alliberar el processat quan li faltava una setmana per l’any de reclusió provisional.

El ministeri públic, que va ser qui ja unes setmanes després dels fets va portar a l’empresonament de l’acusat, que inicialment havia estat alliberat pel batlle de guàrdia, ha mantingut pràcticament des de sempre que l’atropellament -diversos testimonis van assegurar durant la instrucció i també en la vista oral que el vehicle conduït per l’acusat va fer marxa enrere per tornar a envestir com a mínim en una ocasió- que es tractava d’un assassinat en grau de temptativa. Tant en la qualificació provisional com després al judici va sol·licitar nou anys de presó. El mateix que pretenia l’acusació particular. 

La defensa va mantenir que tot havia estat fortuït i va rebaixar en molt tant el relat dels fets com la qualificació jurídica dels mateixos. Els dos empresaris, que han mantingut una sòlida relació durant dècades, mantenen des de fa alguns anys una conflictiva relació amb múltiples plets, especialment derivats de dificultats econòmiques. I dels enfrontaments, alguns de físics més enllà del que s’està enjudiciant ara, que ells han comportat.

-

Relacionat

Veïnes de la zona on hi ha haver l’atropellament de ‘la guerra de les pizzes’ deixen en entredit que fos un accident fortuït com manté l’acusat
-

Relacionat

Absolt d’intent d’assassinat el soci d’unes pizzeries que en va atropellar l’altre però haurà de tornar a presó

Comentaris

Trending