Absolt d’intent d’assassinat el soci d’unes pizzeries que en va atropellar l’altre però haurà de tornar a presó

Si s’acaba confirmant la sentència del Tribunal de Corts, que condemna l’acusat per un delicte de lesions amb un objecte capaç de causar la mort, l’home hauria de complir mig any més de reclusió

-
-
El Tribunal de Corts considera que l’atropellament que va protagonitzar un dels socis d’una coneguda cadena local de pizzeries contra l’altre soci de l’empresa no va ser un assassinat en grau de temptativa com creia tant la fiscalia com l’acusació particular. En canvi, si es confirma la sentència dictada aquest dimecres, l’home, un resident francès, haurà de tornar mig any més a la presó. L’acusat va estar ingressat al centre penitenciari pràcticament un any. En va sortir els primers dies de juliol.

Els fets sobre els quals s’ha dictat aquest matí la sentència de primera instància, que molt probablement serà recorreguda per alguna de les parts, van succeir el 15 de juny del 2017 a Sispony. Els dos empresaris, que han estat socis des de fa quatre dècades, portaven uns anys de tibantors i fortes desavinences per dificultats econòmiques quan va succeir l’incident, que tant el ministeri públic com la víctima de l’atropellament tenien clar que va ser intencionat. Per això van demanar nou anys de reclusió durant la vista que es va fer el 21 de juny.

El Tribunal de Corts no ho ha vist d’igual forma. I ha absolt l’acusat del delicte d’assassinat en grau de temptativa. En canvi, el condemna per un delicte major de lesions causades amb un objecte que hauria pogut causar la mort a la víctima. L’imposa una pena de dos anys i mig de presó dels quals un any i mig han de ser ferms. Per tant, si el veredicte s’acabés confirmant, l’empresari hauria d’entrar poc més de mig any a la presó. A més, hauria d’estar quatre anys sense poder entrar en contacte amb el seu soci.

L’home no va ingressar al centre penitenciari immediatament després dels fets, perquè tot i ser processat, se’l va alliberar. Va ser un posterior recurs de la fiscalia qui va portar el Tribunal de Corts a empresonar-lo a mitjan juliol del 2017. Just una setmana i mitja després del judici, un altre cop el Tribunal de Corts va decidir alliberar l’acusat de forma provisional. Per tant, li faltaven aproximadament quinze dies per complir un any de reclusió.

Etiquetes

Comentaris

Trending