L’empresa que no va guanyar el concurs de les bicicletes elèctriques porta l’afer a la Justícia

Etna Serveis assegura haver presentat una demanda administrativa demanant la nul·litat de l’adjudicació i la suspensió cautelar de l’edicte que posava en marxa tot el procés licitador

Comentaris

-
-
L’empresa Etna Serveis, més coneguda amb la denominació, entre altres, de Seuwagen, ha decidit finalment portar als tribunals el concurs de les bicicletes elèctriques, segons que han afirmat fonts de la companyia. La societat ja havia impugnat el concurs davant el Govern en considerar, entre altres coses, que la mesa de contractació no havia valorat adequadament les propostes que hi havia sobre la taula. La d’Etna i la de Montre, que finalment va ser l’escollida.

Segons les fonts empresarials, l’empresa no adjudicatària en el concurs hauria presentat avui mateix a la Batllia una demanda administrativa en què demana la nul·litat de l’adjudicació i la suspensió cautelar de l’edicte pel qual es convocava el concurs. Més enllà de la valoració que es va fer de les dues empreses concursants, Etna Serveis faria seus, també, alguns dels arguments que, per exemple, van aparèixer al Consell General i que qüestionaven tota la fórmula de finançament.

No obstant això, l’empresa licitant també partia de la necessitat d’un ajut públic per fer viable el projecte. De fet, el que pretenia Etna era pràcticament el doble del que finalment s’hauria concedit a Montre, els socis de la qual ja havien impulsat el projecte de Pedaland. Tot i  això, fonts properes a l’empresa que no va aconseguir la concessió han assegurat que en el cas d’Etna s’oferien el triple de bicicletes que les que proposava Montre.

Entre els arguments que els ara demandants en seu judicial van fer servir en el recurs davant de l’administració concessionària hi havia, per exemple, el fet que s’hagués puntuat pitjor a ells que als altres competidors en matèria d’experiència en projectes similars, quan Montre no es va constituir formalment fins el 2016. També es posava en dubte la vàlua de la persona que havia de liderar empresarialment el projecte des del cantó de Montre per manca d’expertesa. Finalment, i entre altres, també es posava de relleu la vinculació de parentiu entre la intervenció general del Govern, avaladora de l’adjudicació i, també, del disseny del procediment previ, amb socis de Montre.

Etiquetes

-

Relacionat

Cinca considera que el muntatge legal per la concessió de les bicicletes elèctriques “és correcte”
-

Relacionat

Liberals i socialdemòcrates posen el Govern de cara a la paret: per les bicis i pels mestres
-

Relacionat

Govern va ocultar al Consell General que el concurs de la bicicleta elèctrica estava recorregut
-

Relacionat

El projecte de la bicicleta elèctrica s’electrocuta

Comentaris

Trending