Cinca considera que el muntatge legal per la concessió de les bicicletes elèctriques “és correcte”

El ministre de Finances treu ferro a la controvertida adjudicació assegurant que el treball que està fent el gabinet jurídic apunta que el procediment emprat va ser adequat

-
-
El ministre de Finances, Jordi Cinca, considera que “el procediment que s’ha utilitzat, el suport legal, és el correcte” per adjudicar la concessió del servei, que el Govern entén públic, de la bicicleta elèctrica. Cinca ha assegurat que el gabinet jurídic encara està treballant en l’elaboració de l’expedient per aclarir des del punt de vista legal la controvertida adjudicació. Però que els elements que ja tenen ara sobre la taula van en el sentit d’avalar la fórmula triada per fer la concessió.

El titular de Finances ha assegurat també, durant la roda de premsa posterior a la celebració de la reunió del consell de ministres, que no té res a veure el procediment i el marc pressupostari per poder finançar el servei de les bicicletes elèctriques, amb el fet que l’adjudicació acabi als tribunals perquè el segon licitant que es va presentar al concurs consideri que les valoracions de les ofertes no es van fer correctament

Sobre el recurs administratiu presentat pel segon licitador, Cinca ha explicat que l’executiu “ja el va desestimar punt per punt” i ara l’empresa en qüestió està en el seu dret de poder recórrer a la via jurisdiccional. Però ha deixat clar que la mesa de contractació, la taula de valoració, va considerar que l’oferta de Montre era millor a la de l’ara recurrent. En aquest marc, el ministre ha recordat que el concurs oferia la possibilitat d’un ajut públic si el compte d’explotació de l’empresa sortia deficitari i que les dues propostes presentaven números vermells. Més encara, el dèficit de l’empresa que es va descartar era superior.

El responsable governamental diferencia clarament el sistema triat per finançar el servei del recurs que va presentar un segon licitant i va ser desestimat “punt per punt”

En qualsevol cas, “el finançament s’hauria produït” de la mateixa manera, amb el mateix sistema que durant la sessió de Consell General per debatre les reserves d’esmena el conseller general Jordi Gallardo va alertar de tot un seguit d’anomalies en relació, efectivament, a com es va bastir el marc jurídic per poder atorgar la subvenció pública i fer-ho a través d’un plurianual per deu anys. Ha estat en relació a això que Cinca ha expressat el seu convenciment que ara ja amb més anàlisi feta tot és correcte. En tot cas, quan els estudis s’hagin acabat d’elaborar es faran arribar als parlamentaris.

D’altra banda, fonts coneixedores del servei de bicicletes i de l’administració, han explicat que aquest dimarts, alguns dels principals dirigents de l’empres adjudicatària de la controvertida concessió, és a dir, responsables de l’empresa Montre, que anteriorment havien operat amb la denominació comercial de Pedaland, s’haurien reunit amb la ministra de Medi Ambient, Energia i Sostenibilitat, Sílvia Calvó. El ministeri de Calvó és un dels més involucrats en el projecte.

-

Relacionat

Liberals i socialdemòcrates posen el Govern de cara a la paret: per les bicis i pels mestres
-

Relacionat

Govern va ocultar al Consell General que el concurs de la bicicleta elèctrica estava recorregut
-

Relacionat

El projecte de la bicicleta elèctrica s’electrocuta

Comentaris

Trending