Agricultura vol garantir la continuïtat dels treballadors de l’escorxador amb el nou gestor

El Govern ha licitat la concessió d’una instal·lació que es considera clau per al sector primera i es considera que cal assegurar que els empleats actuals segueixen al capdavant, ja que estan fent una bona feina

Preparació de les safates de carn a l'Escorxador Nacional.
Preparació de les safates de carn a l'Escorxador Nacional. SFGA

Agricultura torna a treure a concessió la gestió de l’escorxador nacional. El concurs per trobar una societat que es faci càrrec de la instal·lació, clau per al sector primari andorrà, està ja en marxa. Ho fa amb un canvi important en comparació a l’impulsat ara fa sis anys. Qui el guanyi haurà de garantir la continuïtat dels quatre treballadors.

La concessió actual expira a finals d’any i es vol que el concurs estigui tancat de cara al gener. “Cal que es pugui continuar amb l’activitat normal, que és molt important per als nostres ramaders”, ha indicat el ministre portaveu, Eric Jover.

Actualment, la instal·lació compta amb quatre treballadors, tres operaris i un administratiu. El Govern considera que la seva tasca és bona i es vol “garantir la continuïtat”. Per això, el plec de bases inclourà l’obligació de l’empresa guanyadora a subrogar-se a tots ells. El termini per presentar ofertes romandrà obert fins a l’11 de novembre. D’aquesta forma, la decisió sobre el nou concessionari estarà adoptada amb prou temps perquè s’arribi al 2022 sense cap buit de poder.

Comentaris (1)

Trending