Agricultura espera tenir abans de final d’any l’estudi de viabilitat del cultiu de cànnabis

Calvó confirma que una comissió interministerial està recopilant tots els elements tècnics per decidir sobre una qüestió “d’interès per al sector agrícola”

Un hivernacle amb plantació de cànnabis.
Un hivernacle amb plantació de cànnabis. ARXIU

La ministra de Medi Ambient i Agricultura, Sílvia Calvó, ha afirmat que espera que “abans de final d’any Govern disposi d’un estudi de viabilitat” sobre el cultiu del cànnabis al Principat. La responsable ministerial, que aquest dimecres ha actuat com a portaveu de Govern, ha confirmat que una comissió interministerial està recopilant tots els elements tècnics necessaris per decidir sobre una qüestió que “està sobre la taula” i és “d’interès per al sector agrícola”.

Fa poques setmanes que s’ha tornat a demanar a diversos departaments de l’administració que emetin els seus respectius informes sobre el cànnabis. Des de l’òptica judicial, la policia, l’agrícola, la sanitària, la del benestar social… “s’han de conèixer tots els elements tècnics”, ha insistit Calvó, que ha reactivat una qüestió anunciada molt abans de l’esclat de la pandèmia i que havia semblat que quedava en un calaix tot i que forma part del projecte Horitzó2023.

Una plantació de cànnabis 'medicinal'.

Relacionat

S’intensifiquen els contactes per avaluar la implantació al país d’una ‘indústria del cànnabis’

Tant la patronal empresarial, a través d’alguna de les seves comissions de diversificació de l’economia, com, per exemple, l’Associació de pagesos i ramaders (APRA), estan interessats en el projecte. Però encara més alguns grups d’empresaris que creuen que pot ser un molt bon negoci a nivell privat però, també, un gran revulsiu a nivell econòmic per al país, amb uns grans rendiments sempre i només des del vessant del cànnabis terapèutic.

Una plantació de cànnabis.

Relacionat

Impulsors del cultiu de cànnabis pensen en una llei mèdica en una segona fase

La ministra d’Agricultura ha afirmat que el treball que s’està fent ha de respondre a la pregunta de si el cultiu de cànnabis “és viable, i en el cas que fos viable, quin és el model més adequat per al cas d’Andorra”. En tot cas, sembla que el projecte, molt a curt termini no seria. De fet, no hi ha terminis més enllà que sigui una qüestió que, sobre el paper, es voldria desenvolupar durant el que queda de legislatura.

Etiquetes

Comentaris

Trending