Impulsors del cultiu de cànnabis pensen en una llei mèdica en una segona fase

La intenció és que amb una recepta facultativa es pugui tenir accés als beneficis terapèutics de la planta

Una plantació de cànnabis.
Una plantació de cànnabis. ARXIU

Els impulsors privats del projecte que pretén apostar pel cànnabis com a cultiu substitutiu d’un tabac en franca davallada pensen en la promoció d’una llei mèdica en una segona fase de la iniciativa. La intenció seria legalitzar la planta per als seus usos terapèutics. I que amb recepta facultativa es pogués tenir accés als beneficis terapèutics del cànnabis. De moment, un grup interministerial està analitzant la viabilitat -des de tots els àmbits- de la primera part del projecte: el cultiu.

La Confederació Empresarial (CEA) ha canalitzat una part dels interessos i reivindicacions dels impulsors de la iniciativa. Consideren que és una de les línies o activitats que han de permetre diversificar l’economia del país. Però són empresaris privats els que directament estan treballant en el projecte, amb organitzacions (com pot ser a banda de la patronal, per exemple l’Associació de pagesos) que hi donen suport.

Els empresaris que estan darrere de la iniciativa, i que tenen àmpliament estudiat el projecte a partir dels casos que s’han anat desenvolupant per exemple a Israel, Malta o Canadà, ja han mantingut contactes amb representants de la immensa majoria de formacions amb representació parlamentària. Per ara, i al marge de Terceravia, amb qui no consta contacte, els dubtes majors es troben en Demòcrates. Però la resta d’organitzacions polítiques, sempre que sigui amb la única vocació i finalitat terapèutica, són partidaris d’avançar.

Una plantació de cànnabis 'medicinal'.

Relacionat

S’intensifiquen els contactes per avaluar la implantació al país d’una ‘indústria del cànnabis’

De fet, els impulsors de la iniciativa estarien en disposició d’operar amb relativa celeritat si l’administració hi dóna el vist-i-plau. Sempre parlen, ho deixen clar, d’un producte agrícola i d’un ús terapèutic. Com a molt, amb un aprofitament tèxtil del cànem sobrer a la part de la planta que seria de profit per al tractament o transformació química per a la seva utilització terapèutica, mèdica.

Per als empresaris, andorrans, que estan rere del projecte, el cultiu del cànnabis és, hores d’ara, una de les poques, poquíssimes activitats que poden donar un benefici ràpid i notable i, alhora, “pot revolucionar el país”. Encara que oscil·la, fluctua força, fa temps que el preu del quilo de cànnabis mèdic va dels sis mil als vuit mil euros, unes xifres que difícilment s’assolirien amb altres iniciatives o projectes.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending