Ventades fortes al Principat

El Servei Meteorològic Nacional ja va alertar, aquest dimarts, que les ràfegues podrien arribar fins a 70km/h als fons de vall i de més de 100 als cims

Ventada al Pas de la casa aquest dimecres al matí
Ventada al Pas de la casa aquest dimecres al matí
Les temperatures han anat baixant i el Servei Meteorològic d'Andorra ja ha informat que hi haurà vent molt fort als cims, amb una sensació de fred que serà acusada. Al Pas de la Casa ja s'hi han notat aquestes ventades que han desmuntat tanques, caure il·luminacions nadalenques o bé s'han endut volant contenidors, malgrat que tal com han informat els serveis de circulació de la localitat no hi ha hagut cap dany ni material ni personal i s'han pogut resoldre totes les incidències.

Les condicions meteorològiques indiquen que aquest dimecres a la nit i dijous al matí l'episodi del vent serà quan més afectarà el Principat, ja que serà "més intens". En aquest sentit, des d'aquest dimarts a la nit el país es troba en avís meteorològic groc per vent i ha alertat que les ràfegues poden arribar fins als 70 km/h al fons de les valls i de més de 100 als cims. Aquest canvi de temps ha vingut donat perquè s'ha desplaçat l'anticicló, que teníem en els darrers dies, cap a l'oest i ha provocat que arribi aire més humit al Pirineu.

El Servei Metereològic també explica que les precipitacions seran escasses. Les previsions amb les quals es compta és que durant aquesta nit i dijous podria caure neu, però quedaran restringides al nord. Malgrat que, es demana precaució per les fortes ràfegues de vent que ja afecten el país i que s'esperen fins divendres. D'aquesta manera, tal com exposa el servei "no existeix perill meteorològic per a la població en general encara que sí per alguna activitat concreta" i aconsella seguir l'evolució "de les prediccions meteorològiques".En la mateixa línia, el servei de Mobilitat d'Andorra també recomana extremar les precaucions i disminuir la velocitat al volant.

Comentaris

Trending