Una nova defunció a l’hospital eleva a 30 les morts provocades pel coronavirus

El ministre Benazet confirma que una padrina que va perdre la vida el divendres també ha acabat donant positiu per Covid-19, malaltia que ja suma 638 casos al país

Un instant de la roda de premsa.
Un instant de la roda de premsa.

Ja són 30 les persones que han perdut la vida a Andorra per culpa de l’epidèmia del coronavirus. El darrer cas s’ha produït aquest mateix matí a l’hospital. Es tracta d’un home que se suma a una dona de 86 anys que va morir divendres al seu domicili. La malaltia ja arriba als 638 positius al país. La notícia positiva és que, per segon dia consecutiu, ha baixat el nombre de pacients actius.

L’habitual roda de premsa del ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha servit per confirmar la 29ena defunció provocada pel coronavirus al Principat. En aquest cas, es tracta d’una padrina de 86 anys que el passat divendres va morir a casa seva. Segons ha explicat el titular de Salut, un cop practicades les proves que se li van fer, s’ha detectat que també patia la Covid-19. El seu cas se suma al d’un home que aquest matí també ha expirat a l’hospital.

Per segona jornada consecutiva, ha baixat el nombre de casos actius, de 500 a 481

Aquestes dues víctimes mortals fan pujar fins a 4,7% la taxa de letalitat de la malaltia al país, on amb les dades fetes publiques ja s’han registrat fins a 638 positius. Això representa 16 infectats més en 24 hores. D’ells, 128 ja han superat del tot la patologia.

Això deixa la xifra de casos actius en 481. Per tant, per segona jornada consecutiva aquesta xifra ha disminuït. Concretament, 19 persones menys. “Hem viscut una corba aplanada i estem en la fase de descens progressiu; això és innegable. No hem tingut un pic que no haguem pogut afrontar”, ha volgut posar en relleu el ministre de Salut.

Pel que a l’hospital, es troben ingressades 42 persones, de les quals quinze a la unitat de cures intensives. Dos dels pacients que havien estat al servei els darrers dies van poder ser traslladats aquest dissabte a planta. “Progressivament anem sumant curacions de pacients que han passat per una situació greu. Hem de felicitar sobretot el personal mèdic per la bona feina que fan”, ha comentat Benazet.

Pel que fa a col·lectius, també millora la xifra de professionals sanitaris afectats. Ja són només 71 quan fa dies fregaven el centenar. Entre els membres dels cossos especials, encara queden quinze persones esperant poder superar la malaltia.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending