Els operadors turístics reclamen al Govern que impulsi un atractiu per al Pas de la Casa

La darrera setmana l’ocupació ha estat bona a nivell d’allotjament perquè l’alta afluència de visitants a tot el país no deixava pràcticament marge en cap altra indret del Principat que no fos la localitat fronterera, però tota la pandèmia està sent força complexa

Una vista del Pas de la Casa.
Una vista del Pas de la Casa.

Els operadors turístics, especialment els vinculats a l’allotjament, reclamen al Govern que impulsi un atractiu per al Pas de la Casa que funcioni com a esquer perquè els visitants continuïn acudint a la localitat fronterera. La pandèmia està mostrant les debilitats del turisme de grans afluències i la població encampadana ho està vivint amb moltes dificultats. Una de les demandes que està fent els operadors és que els primers diners que es recaptin amb la futura taxa turística reverteixin directament en el Pas, que és una de les localitzacions del Principat més penalitzades arran de l’esclat de la crisi.

Aquestes darreres setmanes, l’ocupació està sent molt bona. Però ho és, expliquen les fonts, perquè ho està sent a tot el país. Els visitants, els turistes, en trobar dificultats per trobar allotjament a d’altres parròquies del país, que viu tot l’agost d’alta afluència, acaben pujant a la localitat fronterera. Perquè aquest és un element que sí que s’ha notat: l’increment d’espanyols comparat en altres temporades. I és que les limitacions imposades per les autoritats franceses, fa que els ciutadans d’aquest país s’ho pensin dues vegades a l’hora de travessar la frontera.

Les terrasses dels restaurants es mig omplen a l'hora de dinar, però poca cosa més.

Relacionat

El Pas de la Casa mal viu amb poc turista de dia i cap pernoctació a la nit

L’entrada de visitants, pel cantó nord, ha anat funcionant. Però els operadors turístics estan convençuts que cal un nou atractiu per seguir mantenint el Pas com un dels grans pulmons econòmics del país. Un element que porti a incrementar l’afluència de visitants -siguin compradors d’un sol dia, siguin pernoctadors- per no haver de patir “el drama” que, almenys a nivell d’ocupació, s’està vivint el darrer any i mig.

“Si França imposa restriccions, està vist que costa molt”, han indicat les fonts, que han explicat que, de la seva banda, els turistes espanyols, sempre que queden, es queden al Tarter, a Soldeu o a Incles. Com a molt a Bordes d’Envalira. Però a nivell d’allotjament miren de no anar més enllà. Per això cal cercar un element que reactivi les visites al Pas de la Casa i, fins i tot, les ganes de voler fer-hi estada alguns dies. Els operadors turístics saben que no és una missió fàcil atès que l’espai natural que envolta la localitat, al capdavall, forma part d’una estació concessionada a Saetde i no sempre és senzill establir les sinergies més adequades.

Comentaris (10)

Trending