El Pas de la Casa mal viu amb poc turista de dia i cap pernoctació a la nit

Les restriccions imposades a França i els ajuts que en algunes zones de l’interior del país ofereixen per reactivar l’economia local estan dificultant moltíssim la recuperació de la localitat fronterera, que està passant un agost molt pitjor que el de l’any passat

Les terrasses dels restaurants es mig omplen a l'hora de dinar, però poca cosa més.
Les terrasses dels restaurants es mig omplen a l'hora de dinar, però poca cosa més.

El Pas de la Casa viu un agost extremadament complicat. Tot i que l’any passat la pandèmia estava més en auge -en el seu conjunt global, no pas en aquell moment concret-, les restriccions imposades enguany per intentar controlar els contagis i les mesures adoptades en diferents territoris de França amb la intenció de fomentar el consum local han fet que la caiguda de turistes a la localitat fronterera andorrana sigui molt perceptible.

Segons les diverses fonts consultades, el fet que calgui fer una prova diagnòstica per poder entrar en territori francès està limitant moltíssim. Fins al punt que hi ha dies que al Pas de la Casa, de manera gens habitual, hi volten més espanyols mig perduts que no pas francesos. Durant el dia, han explicat els consultats, encara hi treuen el cap alguns visitants que aprofiten per fer les quatre coses essencials. O dues: comprar (licor, tabac, perfums) i omplir el dipòsit. Encara alguns fan el menú del migdia abans de tornar cap als seus domicilis.

WhatsApp Image 2021 08 10 at 13.25.48
Carrers pràcticament buits i només algunes terrasses amb turistes fent-hi el menú del dia.

El que clarament han caigut en picat són les pernoctacions. D’aquesta manera, ni els hotels ni els allotjaments turístics no estan treballant pràcticament res de res, posant en risc la viabilitat de molts negocis, segons els consultats. Alguns d’ells esperen un canvi de dinàmica a partir del dia 15. Però res que pugui sustentar un estiu dolentíssim, perquè a França des de principi de setembre ja es retorna gairebé a la plena normalitat laboral i escolar i poca activitat es dona fora d’aquest àmbit.

França està posant moltes restriccions de mobilitat a nivell de certificacions i proves per poder contenir la pandèmia i, a més a més, algunes regions estan oferint descomptes i ajuts per tal que els ciutadans francesos es quedin en aquests indrets a fer turisme, a gastar els seus dies de vacances, d’oci i d’esbarjo, i això s’està notant moltíssim en l’activitat al Pas de la Casa segons els consultats.

Comentaris (12)

Trending