Naturland tanca 2022 amb la xifra més alta d’ingressos i fa un primer pagament al comú

La facturació de l’any passat va superar els 4 milions d’euros i l’aconseguida durant el 2021, que havia estat el millor període de la societat, i això ha permès fer un primer ingrés a la corporació en concepte de retorn de deute

Visitants en una de les activitats de Naturland aquesta Setmana Santa
Visitants en una de les activitats de Naturland aquesta Setmana Santa Naturland

Naturland va tancar el 2022 amb la xifra més alta d’ingressos des de la seva creació. La facturació va superar els 4 milions d’euros i va quedar per sobre de l’aconseguida durant el 2021, que va ser l’any amb millors resultats. Això ha permès que la societat pugui fer un primer pagament al comú de Sant Julià de Lòria, que serà en concepte de retorn de deute. De fet, com es va anunciar dies enrere, la corporació ha reduït la seva aportació i s’espera que en tres anys no hagin de fer-ne cap.

La societat ha computat el 2022 amb una facturació de 4,83 milions d’euros. Això suposa un 37% més que el 2021 i, així, es millora el que havia estat fins ara el millor any de la societat. Tal com es va avançar en el darrer balanç, durant aquest any també s’ha reduït un 17% l’aportació del comú de Sant Julià, que ha passat de 600.000 euros a 500.000 euros aproximadament. La previsió, i les intencions, és que en tres anys aquestes aportacions deixin de ser necessàries, gràcies a la reducció progressiva fins al 2025.

Una visitant al Forest Line de Naturland.

Relacionat

Ajona preveu que l’aportació del comú a Naturland es redueixi a 200.000 euros el 2024

Gràcies als resultats que s’han assolit durant el 2022, Camprabassa S.A farà durant el 2023, i per primer cop en la història de la societat, un pagament de 91.000 euros al comú de Sant Julià, en concepte de retorn de deute. S’espera que aquesta acció es pugui fer de forma anual, sempre que els comptes presentin un EBITIDA positiu, reduint així la dependència de les aportacions comunals. Aquest EBITIDA, és a dir, el resultat abans d’interessos, impostos i amortitzacions, ha estat positiu amb una xifra de 303.000 euros, quasi quadruplicant els 77.000 euros de 2021.

La societat fa una valoració positiva dels canvis que s’han dut a terme els últims tres anys. Almenys, així s’ha traslladat durant la junta d’accionistes que s’ha celebrat aquest vespre. La intenció és continuar l’aporta i reforçant l’estratègia que se centra en prioritzar la millora de l’experiència dels visitants i la desestacionalització de l’activitat. De fet, durant el 2022 s’han obert quatre noves activitats, a més de l’allotjament de la Borda de Conangle. Aquest ha estat, a més, el primer any en el qual s’ha pogut mantenir el centre plenament operatiu sense cap afectació a causa de la pandèmia de la Covid-19.

Comentaris (5)

Trending