La restauració reclama que s’ampliïn els aforaments i tenir accés a crèdits tous avalats

El Govern ha denegat les ajudes sol·licitades per la Unió Hotelera, que demanava exempcions en els subministraments i reduccions en els lloguers, per no crear un precedent

Comentaris

Jordi Pujol, director de la Unió Hotelera.
Jordi Pujol, director de la Unió Hotelera. T. S.

Negativa en rodó al Govern, almenys per ara, a concedir nous ajuts al sector hoteler. Així ho ha anunciat la Unió Hotelera, que assegura que l’administració no vol crear un precedent vist que els hotels i la restauració no són els únics sectors econòmics que continuen patint restriccions arran de la pandèmia. Davant d’això, la patronal hotelera i de la restauració fa noves demandes: “revisar amb urgència mesures limitatives d'aforament i d’espais i horàries” i “considerar ajudes econòmiques per compensar la caiguda d'ingressos tinguda (accés a crèdits tous avalats)”.

La Unió Hotelera remarca que “cal no deixar caure un sector molt tocat pels dos últims anys i que no és podrà recuperar en el context actual” i és en aquest marc que lamenten la negativa governamental després d’unes setmanes de reflexió després que representants de la patronal dels hotels mantingués una reunió amb responsables del Govern. “Després d’un període de reflexió, la resposta institucional a les nostres demandes ha estat una negativa total”, afirma la UHA en un comunicat. “Queden tres mesos de temporada i és necessari donar fluïdesa a l'activitat empresarial o dels negocis”, afirmen.

“Cal no deixar caure un sector molt tocat pels dos últims anys i que no és podrà recuperar en el context actual”. “Queden tres mesos de temporada i és necessari donar fluïdesa a l'activitat empresarial o dels negocis”

Els hotelers recorden que en l’esmentada reunió “els vam explicar que durant el mes de desembre a causa de les restriccions dels sopars d’empresa i de Nadal, les nostres facturacions van tornar a patir una caiguda important i es van veure seriosament compromeses, ja que aquests sopars representen el 40% de la facturació total del mes de desembre”. També hi van afegir que “amb les actuals restriccions, els nostres negocis, van com a molt al 60 o 65% de l’aforament normal, els ingressos es redueixen en la mateixa proporció i en continuem suportant les càrregues de despeses fins al 100% com si no existissin dites restriccions”.

Davant d’aquest escenari, “els vam transmetre la necessitat de poder comptar amb ajudes, ja siguin directes (ajudes en els subministraments) o indirectes (ajudes en els lloguers) com en altres moments passats de la pandèmia on la situació era molt similar”. Però la negativa ha estat més que rotunda. “Esgrimeixen que no volen crear un precedent perquè hi ha d’altres sectors econòmics que també pateixen restriccions”, manté la UHA, que admet que “és evident que tots els sectors estan patint restriccions, però també és cert que caldria quantificar-les, en el nostre, aquestes afecten directament perquè és un sector que concentra el seu servei en unes hores molt puntuals del dia, sense poder allarga-ho al llarg del mateix”.

La patronal recorda que no s’ha atès “la nostra petició d’ajudes indirectes (reducció de lloguers). Consideren que altres agents econòmics del país ja van fer un esforç important en èpoques passades i que ja no formen part de la coresponsabilitat avui dia”. Finalment, i quant a les mesures que restringeixen els aforaments, “la no revisió d’aquest punt es justifica per l’alt nombre de contagis actuals, sense tenir en compte com fins ara, la baixa pressió sobre el sistema sanitari i tot i veure com la majoria dels contagis es produeixen en els mateixos domicilis i no en els locals de restauració”.

Comentaris (6)

Trending