Tres anys de condicional per un resident de la Cortinada que va simular el robatori del seu cotxe

El Tribunal de Corts també ha imposat una pena de 18 mesos de presó condicional al veí i còmplice del processat i, entre els dos, hauran d'afrontar el pagament de 37.347 euros a l'asseguradora afectada

La Seu de la Justícia.
La Seu de la Justícia. Toni Solanelles

El Tribunal de Corts ha condemnat aquest matí a un home i el seu còmplice a tres anys i 18 mesos de presó condicional, respectivament, per simular el robatori d’un cotxe. Els fets es remunten a l’any 2008. L’acusat va denunciar la desaparició del seu vehicle durant unes vacances a Màlaga i l’asseguradora el va indemnitzar amb 48.000 euros, però quatre anys més tard el cotxe va aparèixer a Espanya es va constatar que el guardava una dona que va treballar com a monitora d’esquí a Pal amb el veí del processat.

Va ser llavors quan l’asseguradora i la fiscalia van considerar que es podria tractar d’una estafa planificada pels dos veïns. Segons va declarar la dona que havia treballat al Principat, va ser el seu excompany de feina (el còmplice) qui va portar-li “el cotxe d’un amic que s’estava separant de la seva dona i no volia que se’l quedés ella”, afegint que li va fer entrega de la clau original, la documentació i diners suficients per fer front a un any sencer de pàrquing.

La nova Seu de la Justícia.

Relacionat

Petició de presó condicional per dos homes que haurien simulat el robatori d’un vehicle

En aquest sentit, l’asseguradora va afirmar que no va rebre cap clau abans de dur a terme la indemnització del vehicle. A més, el tot terreny es va trobar en perfecte estat, sense signes que hagués estat forçat i amb els mateixos quilòmetres que tenia quan va desaparèixer.

Davant dels fets, la fiscalia i l’acusació particular sostenien que els dos homes van pactar la desaparició del Jeep per cobrar la indemnització de l’asseguradora i demanaven 3 anys de presó condicional i el pagament de 37.000 euros per part del propietari i 18 mesos de condicional pel còmplice. Per la seva part, la defensa va manifestar que no hi havia cap prova fefaent, a banda de la declaració dels testimonis, que pogués acreditar els fets. Finalment, el Tribunal de Corts ha considerat que si van cometre el delicte d’estafa qualificada, imposant una pena de tres anys i 18 mesos de condicional pel propietari del vehicle i el còmplice, respectivament, i el pagament de 37.747 euros a l’asseguradora.

Comentaris

Trending