Petició de presó condicional per dos homes que haurien simulat el robatori d’un vehicle

Els acusats són dos veïns de la Cortinada que neguen tindre cap mena de relació, però els testimonis coincideixen en les declaracions que els impliquen

La nova Seu de la Justícia.
La nova Seu de la Justícia. Toni Solanelles

Un home resident a la Cortinada va denunciar l’any 2008 la desaparició del seu vehicle durant unes vacances a Màlaga i l’asseguradora el va indemnitzar amb 48.000 euros. Quatre anys més tard, el cotxe va aparèixer a un pàrquing d’Espanya i es va constatar que el guardava una dona que va treballar com a monitora d’esquí a Pal amb el veí de l’afectat. La fiscalia i l’acusació particular sosté que els dos homes van pactar la desaparició del tot terreny per cobrar la indemnització i demanen 3 anys de presó condicional i el pagament de 37.000 euros pel propietari i 18 mesos de condicional pel còmplice.

Segons la dona en qüestió, va ser el seu excompany de feina qui va demanar-li que li guardes “el cotxe d’un amic que s’estava separant de la seva dona i no volia que se’l quedés ella”. La testimoni ha declarat que va ser ell qui li va portar personalment el cotxe amb la clau original i tota la documentació del vehicle i que li va pagar un any sencer de pàrquing. No obstant això, es va caure una paret del garatge on estava guardat el Jeep i la dona el va traslladar amb una grua -perquè ja no tenia bateria- a una altra plaça de pàrquing que pertanyia a un amic.

La defensa manifesta que, a banda de les declaracions dels testimonis, no hi ha cap prova que pugui acreditar aquests fets.

Hi ha una sèrie dos fets en els quals es basa la fiscalia i l’acusació particular per demanar la presó condicional i el pagament dels 37.000 euros. El primer és que l’asseguradora afirma no haver rebut cap clau abans de dur a terme la indemització del vehicle i que els testimonis asseguren que la tenien ells, mentre que el propietari sosté que li van robar el cotxe amb una còpia, i el segon, que el tot terreny es va trobar en perfecte estat, sense signes que hagués estat forçat i amb els mateixos quilòmetres.

Per la seva part, la defensa manifesta que, a banda de les declaracions dels testimonis, no hi ha cap prova que pugui acreditar aquests fets, com ara missatges, conversacions o moviments bancaris que situïn als implicats en els fets relatats. Concretament, l’advocat del propietari ha argumentat que el seu client no tenia cap necessitat de cobrar els diners de l’asseguradora i que, en cas d’haver estat així, hauria utilitzat algun altre cotxe dels quals posseeix que fos més car. Així doncs, s’ha demanat l’absolució dels dos veïns.

Comentaris

Trending