Rebaixada a un any la condemna per l’home que va robar un cotxe de lloguer

El processat haurà d’abonar 1.659 euros en concepte de responsabilitat civil en comptes dels 6.000 euros que li va imposar el Tribunal de Corts

Una imatge de l'accés principal de la nova Seu de la Justícia.
Una imatge de l'accés principal de la nova Seu de la Justícia. Toni Solanelles

El Tribunal Superior ha reduït aquest matí la condemna de l’home que va robar un cotxe de lloguer de dos anys a un i ha rebaixat l’import de la multa de 6.000 a 1.659 euros en concepte de responsabilitat civil. La defensa demanava l'absolució al·legant que el delicte d'apropiació no quedava acreditat amb les proves i els testimonis presentats per l'acusació pública. 

Els fets es remunten a l’any 2016. L’home, un contrabandista del país, va deixar el cotxe com a pagament a un venedor de joies, a Lleida. Més tard, l’empleat de l’empresa de lloguer de vehicles va argumentar assabentar-se arran la visita de la policia per demanar-li informació. Després d’això, va viatjar a Lleida per recuperar el cotxe i llavors, el venedor de joies li va manifestar que pensava convençut que el vehicle era propietat de l’acusat. 

Una imatge de l'accés principal de la nova Seu de la Justícia.

Relacionat

El cas del contrabandista acusat de robar un cotxe de lloguer arriba ‘amb polèmica’ al Superior

Al llarg de la primera vista, la que es va dur a terme al Tribunal de Corts, l’home va declarar que no tenia cap intenció de robar un cotxe “i menys un Seat Toledo” perquè tenia “tres cotxes, quatre, cinc o onze”. Ell mateix va ser qui va recordar que es dedicava al contraban i va qualificar de falsos els testimonis del treballador de la botiga de cotxes de lloguer i del venedor de joies. En referència al primer va afirmar que “si arribo a estar al seu costat, ens hauríem abraçat, no sé per què ha dit que no em coneix”, i del segon que “és el meu soci en el contraban”. 

També al llarg d’aquell judici, la defensa va manifestar que el seu client no havia comès cap delicte ni cap apropiació i es va acollir al fet que no hi havia cap rebut que ho demostrés i la fiscalia va sol·licitar dos anys de presó ferma i el pagament de 6.035,96 euros en concepte de responsabilitat civil. 

Etiquetes

Comentaris

Trending