Jutgen una mare per intentar passar marihuana al seu fill empresonat a la Comella

La dona, que afronta una petició de pena de 18 mesos condicionals per part de la fiscalia, admet els fets però els justifica posant en relleu que el jove va amenaçar fins i tot de suïcidar-se si no li duia la droga

Accés al centre penitenciari.
Accés al centre penitenciari. Toni Solanelles

Les amenaces del seu fill i la por que les fes realitat -que se suïcidés o, com a mínim, s’autolesionés- va ser el que va portar a una mare a acceptar portar-li droga a la presó. Concretament, una petita quantitat de marihuana. Així ho ha explicat la dona davant el Tribunal de Corts, que aquest dimecres l’ha jutjat després que, quan entrava al centre penitenciari, i avisada que se li faria una recerca amb un gos especialitzat, ella mateixa l’entregués als agents de policia. La fiscalia ha demanat una pena de 18 mesos condicionals.

Els fets es remunten al novembre del 2021. La dona tenia cita a la Comella per fer una trobada amb el seu fill, empresonat arran d’una forta batussa, agressions a ganivetades incloses, a la zona del Pedral d’Encamp. Els dies anteriors, parlant per telèfon, el jove li havia demanat que li dugués la droga, ja que patia una forta ansietat.

Segons ha explicat la processada a la vista oral celebrada davant el Tribunal de Corts, la insistència del seu fill va ser molt forta. “Un dia el vaig veure tan malament, fins i tot em deia que es llevaria la vida”, ha afirmat. Així doncs, al final, el jove la va convèncer perquè li portés la marihuana, 0,9 grams.

Accés al centre penitenciari.

Relacionat

Detinguda la mare d’un pres quan intentava introduir marihuana al centre penitenciari

La bosseta amb la droga, però, gairebé ni va arribar a entrar al centre penitenciari. Quan la dona hi anava a accedir, una parella d’agents de policia la van informar que li farien una recerca amb un gos especialment ensinistrat per a la detecció de substàncies estupefaents. No va fer falta. La mateixa acusada va revelar què portava i ho va donar als agents. Lògicament, ja va quedar detinguda.

A la vista, poca cosa s’ha hagut de discutir. L’acusada ha reconegut els fets, això sí, remarcant tant ella com la seva advocada la pressió que havia exercit el fill per convèncer-la de dur-li la droga. “Gairebé la va amenaçar”, ha remarcat la lletrada. També, ha indicat, hauria mentit la mare assegurant que altres companys de captiveri consumien marihuana a la presó. Per això, malgrat admetre que la seva clienta havia comès un delicte major d’introducció de droga a la presó, en tot cas en grau de temptativa, demanava al tribunal “clemència” i ha reclamat que la pena que s’imposi sigui de tres mesos condicionals.

Més dur vol que sigui el càstig la fiscalia. Fins a 18 mesos, tots els també condicionals, ha demanat el ministeri públic. La pena, ha volgut defensar, no és excessivament elevada si es considera la gravetat del delicte. En aquest sentit, ha apuntat que a l’hora de sol·licitar-la s’han tingut en compte l’actitud col·laboradora que la dona va mostrar des del primer moment.

Comentaris

Trending