Confirmat l’any de presó per entrar a furtar a una habitació d’hotel aliena

L’home, enxampat en el seu dia en ser gravat amb un mòbil, haurà de seguir a la Comella, mentre que el segon any de reclusió se li commutarà per l’expulsió del país

Una vista del centre penitenciari.
Una vista del centre penitenciari. Toni Solanelles

El Superior ha confirmat la pena de presó per un home acusat d’entrar en una habitació d’hotel i agafar diners dels seus inquilins. Haurà de complir, doncs, un any ferm -més un altre de condicional que se li commutarà per l’expulsió-. El processat va ser enxampat gràcies a una aplicació de mòbil que el va gravar. En el recurs d’apel·lació, tot just s’ha acceptat retirar la indemnització per una de les víctimes, ja que no queda acreditada la quantitat de diners que hauria desaparegut.

L’acusat va ser detingut el passat juliol, arran de la denúncia interposada pels dos ocupants d’una de les habitacions de l’hotel on també residia. Feia dies que havien detectat que algú havia accedit a la seva habitació i els havia agafat diners. Vista la situació, van posar un mòbil preparat per gravar. I el van enxampar.

Una imatge del centre penitenciari a la Comella.

Relacionat

Un condemnat per furt admet davant el Superior l’intent de robatori però nega que agafés diners

Amb aquesta prova, l’home no va tenir cap més remei que admetre que, efectivament, havia entrat a l’habitació. Ara bé, va justificar-se explicant que buscava “marihuana” per “calmar l’ansietat” que patia. I va assegurar que no va trobar res i que va marxar sense agafar res. Per això, la seva advocada demanada que, en tot cas, la condemna fos per furt en grau de temptativa. D’aquesta forma, s’entenia que la pena imposada per Corts -2 anys de presó, dels quals un ferm i la resta commutat per l’expulsió del país- es reduïa prou per permetre-li aconseguir ja la llibertat.

El Superior, però, no ha considerat oportú modificar aquesta part de la resolució de primera instància. Per tant, haurà de continuar a la Comella encara uns mesos més. L’únic que s’ha modificat és un dels conceptes d’indemnització. S’elimina els diners que havia de pagar a una de les víctimes, ja que es considera no acreditat que agafés aquesta quantitat de diners.

Comentaris

Trending