Condemna de quatre anys i mig a l’agressor amb un matxet durant una batussa al Pedral d’Encamp

Se’l considera culpable d’intent d’assassinat, mentre que l’altre implicat als fets, que va rebre el cop amb l’arma, haurà de complir 24 mesos pels delictes d’amenaces, maltractaments, injúries i resistència a l’autoritat

Un cotxe de policia al costat del bloc on estava el pis on va tenir lloc la batussa.
Un cotxe de policia al costat del bloc on estava el pis on va tenir lloc la batussa. G. P.

El Tribunal de Corts ha condemnat a quatre anys i mig de reclusió el jove que, el març del 2021, va agredir a cops de matxet un altre noi en el marc d’una intensa batussa. Els magistrats han considerat provat que la intenció era clara: el volia matar. I, per tant, l’han considerat culpable d’un delicte d’assassinat en grau de temptativa. La víctima, però, també haurà de continuar a la presó. Pels fets també se l’ha sentenciat per amenaces de mort, resistència a l’autoritat i injúries als agents. La pena imposada, en el seu cas, ha estat de dos anys.

La nit d’aquell 21 de març va ser moguda a la zona del Pedral. Molt. Després d’hores compartint menjar però, sobretot, alcohol i altres suposades drogues amb dues joves, un atac de gelosia va desfermar la violència. De les paraules es va passar ràpidament a la violència. Tot arran, segons es va explicar al judici, dels missatges que anava rebent una d’elles. L’acusat que va acabar rebent el cop de matxet, i que hi havia mantingut una relació, hauria patit un atac de gelosia. I li va acabar agafant i trencant el mòbil, per posteriorment agredir-la. L’altra noia es va intentar interposar. I va acabar rebent.

Això va fer esclatar l’altre noi. El llogater del pis del carrer del Pedral on s’havia celebrat la trobada. Va agafar el matxet, inicialment d’ús decoratiu, i el va fer servir d’arma. 39 centímetres, si fa no fa, de fulla. Va estar molt a prop d’assestar un cop letal. A l’agredit li va quedar l’orella penjant i de bon poc que l’arma no li secciona la jugular. Malgrat això, la cara li va quedar ben marcada.

La policia a l'interior de l'apartament poc després dels fets.

Relacionat

Tarda d’alcohol, drogues, gelosia i cops de matxet

Posteriorment, el jove del matxet fugiria. Seria detingut més tard. L’altre, tot ensangonat, hauria intentat buscar un ganivet per, posteriorment, cercar revenja. L’aparició de la policia ho va impedir. Ara bé, no sense que durant una bona estona els estigués insultant i amenaçant.

Els fets van ser jutjats el passat dia 8. La sentència ha sortit ràpida. Tal com demanava la fiscalia, al jove que va agredir amb el matxet se l’ha considerat culpable d’un intent, ras i curt, d’assassinat. Tenint en compte que és menor de 21 anys, ha tingut un petit atenuant. Haurà de complir, però, quatre anys i mig de presó.

Patrulles de policia al carrer Balcó del Solà, un dels escenaris de la moguda.

Relacionat

Batussa a ganivetades a la zona del Pedral d’Encamp

L’altre processat, la víctima del cop de matxet, ha estat absolt del delicte de lesions, però sí que se l’ha condemnat per amenaces de mort amb arma, per maltractaments, per injúries i  resistència a l’autoritat. A més, amb l’agreujant que se’l considera un delinqüent habitual -cert, tenia abans dels fets nombrosos antecedents-. Haurà de complir dos anys.

Bona part d’ells, uns setze mesos, ja els ha fet. És el temps que tots dos processats porten a la Comella. Des de la nit dels fets. I no mantenint pas una vida tranquil·la. Al contrari, han protagonitzat intents d’autòlisi i tenen oberts diferents expedients. A més, la seva relació no ha anat pas a millor, ja que les baralles que han viscut va obligar a separar-los de mòdul. En la lectura de la sentència, de fet, els agents de policia que els custodiaven han estat ben atents a mantenir-los separats. Per si de cas, que prou batussa va haver-hi ja aquell vespre de març.

Comentaris (2)

Trending