Absolta la propietària d’una empresa de pintures que no pagava a la CASS

La dona va pactar un primer pagament de 30.000 euros amb la parapública i va mostrar la seva voluntat de liquidar el deute

Una imatge de l'edifici de la Seu de la Justícia.
Una imatge de l'edifici de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

El Tribunal de Corts ha absolt aquest dijous la propietària d’una empresa de pintures que va deixar de pagar els tributs a la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (SAAS) des del 2011 i fins al 2016. Segons l’acusada, el seu negoci mai va retenir el 5,5% corresponent al sou dels seus empleats, assumint ella el pagament a la parapública, però la crisi i les dificultats econòmiques la van “obligar a prioritzar despeses”.

Des del primer moment, l’acusada va manifestar la seva voluntat per dur a terme el pagament del deute generat, argumentant que “mai he robat, mai m’he quedat amb coses que no són meves. Estic aquí per coses que no he fet bé, però vull pagar. Els meus treballadors necessiten els punts per la seva jubilació i no els fallaré”.

fa

Relacionat

Caure en fallida o pagar les taxes?

Pel que fa als treballadors, van donar suport a les explicacions de la dona, assegurant que durant tots els anys que van treballar pel negoci, van rebre el seu sou sense cap retenció destinada al pagament dels tributs en qüestió.

La fiscalia va demanar dos anys de presó condicional per apropiació indeguda i el pagament de 21.000 euros a la CASS i la defensa va sol·licitar que només se la condemnés a pagar l’import, però finalment, el Tribunal de Corts ha decidit absoldre-la.

Comentaris (3)

Trending