Caure en fallida o pagar les taxes?

Una empresa de pintures va deixar de pagar els impostos a la CASS del 2011 al 2016 i la propietària s’enfronta a dos anys de presó condicional i l’abonament de 21.000 euros

La propietària d’una empresa de pintures s’enfronta a dos anys de presó condicional per no pagar els tributs a la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) des del 2011 i fins al 2016. Segons l’acusada, el seu negoci mai va retenir el 5,5% corresponent al sou dels seus empleats, assumint ella el pagament a la parapública, però la crisi i les dificultats econòmiques la van “obligar a prioritzar despeses”.

Els treballadors de l’empresa corroboren els arguments de l’acusada. Asseguren que, durant tots els anys que van treballar pel negoci, van rebre el seu sou sense cap retenció per efectuar el pagament a la CASS. No obstant això, la parapública va presentar dues querelles perquè durant cinc anys, com a mínim, no van rebre cap aportació ni per la banda de l’empresa (18%) ni per la dels treballadors (5,5%)

La defensa ha argumentat que, davant la crisi econòmica que va esclatar el 2008 i l’impagament de molts clients, la situació va esdevenir caòtica.

La defensa ha argumentat que, davant la crisi econòmica que va esclatar el 2008 i l’impagament de molts clients, la situació va esdevenir caòtica. “Mai he robat, mai m’he quedat amb coses que no són meves. Estic aquí per coses que no he fet bé, però vull pagar. Els meus treballadors necessiten els punts per la seva jubilació i no els fallaré”, ha defensat l’acusada en seu judicial. De fet, ja va pactar un primer pagament de 30.000 euros a la CASS per compensar els anys que no va abonar els impostos de l’empresa.

Per la seva part, la fiscal afirma que el delicte existeix i que la seva versió és dubtosa, i demana dos anys de presó condicional per apropiació indeguda i el pagament de 21.000 euros. En aquest sentit, i davant la bona voluntat de la dona per acabar amb el deute, argumentant que va prioritzar les nòmines i la compra de material per no caure en fallida, la defensa només demana el pagament de l'import.

Etiquetes

Comentaris

Trending