Absolt del delicte d’abús sexual vuit anys després de ser denunciat

El Tribunal de Corts considera innocent l’home acusat d’haver mantingut quatre relacions sexuals sense consentiment amb una de les treballadores del negoci familiar que regenta

Façana de la Seu de la Justícia.
Façana de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

El Tribunal de Corts ha absolt del delicte d’abús sexual a l’home acusat de mantenir relacions sexuals sense consentiment amb una de les treballadores del negoci familiar que regenta. L’acusat va ser denunciat el 12 d’abril del 2013 per uns delictes d’agressió sexual constitutiva de violació, entre altres coses, però finalment la justícia ha considerat que no hi havia cap prova fefaent per condemnar el processat.  

De fet, abans de la celebració del judici el passat desembre, la batlle instructora primer i el Tribunal de Corts després van arxivar la querella considerant que de les diligències practicades no es desprenien indicis suficients com per a determinar que els fets denunciats fossin constitutius de delictes. No obstant això, l’advocada de la dona va formular un incident de nul·litat d’actuacions al Tribunal Constitucional considerant que s’havien vulnerat els drets de la seva representada a obtenir una decisió fonamentada en Dret i a un procés degut. 

Façana de la Seu de la Justícia.

Relacionat

“Un violador no té la voluntat d’ajudar la víctima”

Tenint en compte la “petita discapacitat” que té la denunciant, el Constitucional va acceptar la sol·licitud perquè la dona pogués realitzar-se un informe mèdic a efectes de poder acreditar la seva reacció davant els fets denunciants i que un metge emetés un dictamen que aclarís aspectes com ara l’existència o no d’anomalies mentals o psíquiques, entre altres coses.  

Durant la vista celebrada fa gairebé dos mesos, la denunciant va argumentar que es va sentir pressionada per mantenir relacions sexuals i que tenia por de perdre la feina, assegurant que el processat li va dir que no trobaria més treballs al país si explicava les trobades sexuals que van mantenir, explicacions totalment oposades a les fetes per la seva parella i la seva cosina, els quals van explicar que la dona semblava més feliç que abans, que s’arreglava més i que en cap moment va semblar que estigués més trista que abans.  

Quant a la prova pericial, es va concloure que la dona si patia un “un retard lleu i estrès posttraumàtic”, que era una persona molt fràgil que va patir molt durant la seva vida i que les seves explicacions eren “consistents”.

Quant a la prova pericial, es va concloure que la dona si patia un “un retard lleu i estrès posttraumàtic”, que era una persona molt fràgil que va patir molt durant la seva vida i que les seves explicacions eren “consistents” i els seus arguments “creïbles” i “poc donats a la fantasia”. “Oferint la seva ajuda a una persona influenciable i sent el fill de l’amo del negoci, entenem que es va cometre el delicte d’abusos sexuals”, va defensar l’acusació particular, que va demanar 3 anys i mig de presó amb una part de la condemna ferma i la resta condicionada al pagament en concepte de responsabilitat civil -20.000 euros-. 

Per la seva part, la defensa, que va demanar l’absolució, va explicar que la presumpta víctima no va dur a terme cap manifestació a les persones del seu voltant en relació als suposats abusos i que el seu client li va enviar molts missatges d’ànims i sempre va tindre la voluntat d’ajudar-la amb paraules de suport i una aportació econòmica. A més, va subratllar que es van elaborar tres informes “molt detallats” a l’hospital entre l’agost i el setembre, en els quals en cap cas la dona va fer referència a una violació, sinó que va començar a dur a terme les acusacions amb posterioritat. 

Comentaris (3)

Trending