Absolen del furt d’un mòbil un dels implicats en la baralla a cops de matxet a Encamp

L’home, que ha comparegut a la vista provinent de la presó on està ingressat des del març passat, no ha pogut ser identificat per la víctima de la sostracció de l’aparell que, ha explicat, va emprar després que li deixés un amic

Un cotxe patrulla policial al carrer del Pedral, on van passar els fets.
Un cotxe patrulla policial al carrer del Pedral, on van passar els fets. G. P.

Un dels joves que, des del passat mes de març es troba ingressat al centre penitenciari de la Comella per haver protagonitzat una violenta baralla a Encamp, cops de matxet inclosos, ha hagut de comparèixer aquest dilluns davant el Tribunal de Corts. Ho feia acusat del furt d’un telèfon mòbil, un procediment obert ja el 2019. Finalment, però, no serà condemnat per aquests fets, ja que, malgrat les explicacions poc convincents donades de per què havia pogut tenir l’aparell a les seves mans, la víctima no l’ha pogut reconèixer.

Ja al març, quan els dos joves implicats en la batussa van ser enviats a la presó de forma preventiva per la gravetat dels fets, també va quedar constatat que el seu historial previ era, si més no, conflictiu. I, per això, un d’ells ha hagut de ser traslladat des de la Comella a la seu judicial per respondre per un procediment obert prèviament, el 2019. Era el principal sospitós d’un furt esdevingut el desembre del 2019.

Patrulles de policia al carrer Balcó del Solà, un dels escenaris de la moguda.

Relacionat

Batussa a ganivetades a la zona del Pedral d’Encamp

En concret, el d’un telèfon mòbil. No cap gran aparell. Tot just d’uns 200 euros de valor. El seu propietari el va trobar a faltar una nit que volia passar dormint al seu cotxe. Un home el va abordar i li va exigir que marxés. Mitja hora després, es va adonar que ja no tenia a sobre el terminal.

Un cop feta la pertinent denúncia, la investigació posterior de la policia va poder determinar que la targeta SIM propietat de l’acusat s’havia intentat emprar en l’aparell sostret. Per això es va iniciar el procediment que ha acabat aquest dilluns en el judici davant Corts. El noi ha negat en tot moment que fos l’autor del furt i, quan se li ha preguntat per com era possible que tingués a les mans l’aparell en qüestió, ha explicat que li va donar un amic, amb el qual estava vivint després de trencar amb la seva parella.

Unes explicacions, ha volgut posar en relleu el fiscal, “atípiques”. En certa forma, des del ministeri públic es considerava que, efectivament, l’autor del furt era ell. El problema? “No hi ha prova suficient per sustentar l’acusació”, s’ha admès. I és que la víctima, tot indicant que aquell dia anava sense ulleres, no ha pogut reconèixer el processat com a l’home que el va abordar quan es trobava al vehicle.

Per això, el fiscal ha retirat l’acusació. Així, tal com ha avançat ja la magistrada, la sentència que s’emetrà d’aquí a uns dies serà absolutòria. Ho ha avançat per tranquil·litzar el jove, que quan ha escoltat que sí que hi hauria resolució sobre el cas, s’ha mostrat visiblement nerviós. “Sentència? Si jo no he estat...”, ha saltat.

Comentaris (1)

Trending