El PS vol aclarir si el Govern pot aportar diners a les gestores de les línies de bus

El conseller general Carles Sánchez ha demanat el contracte amb les concessionàries per verificar com funciona la clàusula d’equilibri econòmic mitjançant la qual es preveu donar un crèdit per compensar els efectes de la crisi sanitària

El conseller general del PS Carles Sánchez.
El conseller general del PS Carles Sánchez. PS

El conseller general socialdemòcrata Carles Sánchez ha presentat una demanda d’informació mitjançant la qual vol poder accedir als contractes en vigor amb les concessionàries del transport públic. L’objectiu és saber com funciona la clàusula d’equilibri econòmic que permetrà al Govern fer una aportació de diners vistes les dificultats que la situació sanitària ha comportat en les empreses gestores del servei.

Sánchez ha tramitat l’acció parlamentària aquest dimecres. En concret, es tracta d’una demanda d’informació amb relació a les línies nacionals d’autobús que es fa arran de les informacions que indiquen que l’executiu aportarà un crèdit per pal·liar els efectes econòmics provocats per la crisi del coronavirus. El conseller general vol conèixer quins són els contractes en vigor dels diferents lots adjudicats d’aquestes línies amb l’objectiu de saber com funciona la clàusula d’equilibri econòmic que permet al Govern introduir aquests diners.

Segons s’ha indicat des de la formació, aquesta informació permetrà conèixer els detalls de les demandes dels concessionaris i els arguments de l’executiu, D’aquesta forma, es podran completar les respostes a la pregunta escrita que el parlamentari socialdemòcrata va formular anteriorment sobre els canvis en les rutes, les freqüències i els horaris de les línies nacionals atorgades en concessió en el període des de l'1 de setembre de 2020 fins a la data i que el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va respondre el passat 14 d’abril.

Etiquetes

Comentaris

Trending