Malestar entre les companyies de bus per l’anunci de la nova compensació: “no s’ha negociat res”

Els responsables de les operadores deixen clar que estan a favor de canviar el sistema de pagament, però lamenten que s’hagi anunciat sense haver fet la reunió pactada perquè els seus experts analitzessin la proposta

Un bus de línia passant per davant de l'edifici administratiu de Govern.
Un bus de línia passant per davant de l'edifici administratiu de Govern. Toni Solanelles

Les companyies de bus han rebut amb una enorme sorpresa l’anunci fet pel Govern de la nova fórmula per compensar la gratuïtat del servei. Malgrat que el portaveu de l’executiu, Cesar Marquina, ha assegurat que la mesura s’havia “negociat” amb les concessionàries, els responsables de Coopalsa i d’Autocars Nadal han negat aquest extrem. Així, han explicat que el que s’havia acordat que una trobada en els pròxims dies per començar a avaluar la qüestió i que fossin els experts de totes dues parts el qui acabessin avaluant quin hauria de ser el preu just.

De fet, el gerent de Nadal, Bartumeu Gabriel, ha assegurat que s’ha assabentat de la decisió via aquest digital. “És la primera notícia”, ha afirmat. Després, ha explicat que “fa deu dies ens van convocar per dir-nos que havíem de reunir-nos per buscar una compensació diferent”. Llavors, “el que vam proposar és fer una reunió entre experts de Govern i les dues companyies per buscar la millor fórmula”. Tenien una reunió pels pròxims dies i, en canvi, “ara ens ho hem trobat fet”.

Primer pla d'un bus, ple.

Relacionat

La compensació a les companyies de bus per la gratuïtat del servei es passa a fer per viatge fet

De forma similar s’ha expressat el responsable de Coopalsa, Gabriel Dalleres. “El procediment que s’havia parlat era que ens fessin una proposta i la passaríem als nostres experts per veure si era o no raonable”, ha comentat. Per tant, en cap cas s’esperaven que al consell de ministres ja s’aprovés passar de pagar 30 euros per cada abonament mensual activat a 1,31 per viatge. “Empipa; no ho entenem massa”, ha admès.

 També hi ha malestar a Autocars Nadal. “Prefereixo no dir el que penso. No són formes”, ha indicat Bartumeu Gabriel, tot deixant clar que, fins ara, “no s’ha negociat res”. I també ha apuntat que les companyies accepten un canvi de model en la compensació. “Ja entenem que la fórmula actual es va fer de forma precipitada i malament, però cal seure per buscar la millor solució”, ha indicat.

De forma similar s’expressa Dalleres. “No tenim problema a seure per canviar la fórmula. Tot el que sigui més fàcil per gestionar-lo no ho veiem malament”, ha apuntat. Ara bé, ha matisat que “es tractava de fer números i fer una cosa raonable”. Per tant, malgrat que des de Govern s’apliqui ara política de fets consumats, s’ha avançat que “igualment farem el circuit que havíem parlat; portarem la proposta als nostres experts i veurem si és prou bona”.

Comentaris (12)

Trending