Govern no tanca la porta a seguir negociant amb les concessionàries de transport públic

L’Executiu assegura que les empreses encara no han traslladat la seva negativa a acceptar la compensació per la reducció dels abonaments

Dos autobusos a l'avinguda Tarragona.
Dos autobusos a l'avinguda Tarragona. Toni Solanelles

Nadal i Coopalsa van fer públic aquest dimarts que havien rebutjat la proposta que els havia fet arribar el Govern pel que fa a la compensació per la rebaixa tarifària. El ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, ha volgut remarcar que aquesta decisió encara no s’ha traslladat de manera formal a l’Executiu. Malgrat això, no ha volgut tancar la porta a continuar les tasques de negociació per arribar a un consens entre totes les parts.

“No voldria dir que la porta està tancada”, ha afirmat Jover, pel que fa a continuar les negociacions amb les concessionàries. Però, el Govern encara no ha rebut la decisió de les empreses. Almenys, no de manera formal. Per tant, el ministre ha assegurat que s’esperarà a rebre la posició de forma oficial per poder decidir al 100% quin serà el següent pas en aquest procés, que ja porta una trajectòria d’uns quants mesos.

De fet, el que ha volgut puntualitzar i fer palès Jover és que la feina i l’esforç ha estat. I no únicament per part del Govern, “s’ha treballat molt des de les empreses i des del ministeri per poder aproximar posicions”. Malgrat això, Nadal i Coopalsa asseguraven que la decisió havia estat gairebé unilateral, i que aquest havia estat un dels motius per rebutjar l’oferta. Així i tot, Jover ha assegurat que, un cop es tingui la notificació pertinent, “després veurem si hi ha la manera de trobar un punt comú”.

Un bus de línia regular estacionat davant de l'Estació Nacional d'Autobusos.

Relacionat

Nadal i Coopalsa rebutgen la compensació de la rebaixa tarifària proposada pel Govern

Pel que fa a la decisió i la proposta que s’ha traslladat a les empreses, el Govern assegura que s’ha comptat amb especialistes externs, i que ells han estat qui han fet la valoració seguint diversos criteris. D’una banda, s’ha observat com s’havia portat a terme aquesta compensació a altres zones amb criteris similars. De l’altra, Jover ha fet referència al plec de bases de la concessió, que ja donava certes pautes. “Es defineixen uns coeficients d’elasticitat, i el que ha proposat el ministeri ha estat un valor inclòs dintre d’aquesta forquilla”, ha explicat.

Comentaris

Trending