La majoria regularitza la situació dels restaurants d’Engolasters i de dos edificis a Grau Roig

Els grups han ampliat l’abast de la disposició final que afectava diversos edificis al cap del Port del Pas de la Casa construïts en terrenys comunals abans de l’aprovació de la Llei del sòl

Un dels restaurants d'Engolasters afectats per la mesura.
Un dels restaurants d'Engolasters afectats per la mesura.

El Govern va voler aprofitar la llei del pressupost per regularitzar la situació de diversos immobles propers a la urbanització Santa Pere, al Pas de la Casa, construïts a terrenys comunals abans que la llei d’urbanisme establís que a aquestes parcel·les no es podia edificar. Ho feia via una disposició final del text. L’excepció, però, acabarà sent més àmplia. Una esmena dels grups de la majoria ampliarà aquest supòsit a diverses construccions més, a Grau Roig i a Engoslasters.

L’origen del problema que ara es vol solucionar rau en la Llei general d’ordenació del territori i urbanisme, que data del 2000. En l’apartat segon de l’article 38 s’indica que “constitueixen sòl no urbanitzable tots els terrenys comunals i dels quarts”. Tot i això, la disposició final tercera del text ja admetia que podia haver-hi parcel·les en aquesta situació on ja s’hagués edificat, amb els permisos necessaris llavors en regla. Per tant, s’establia una excepció per evitar que aquests immobles quedessin fora d’ordenació”. Aquest fet, cal recordar, impedeix realitzar reformes importants en aquests edificis.

El plànol amb els nous edificis inclosos en l'excepció.

Relacionat

El Govern canviarà la llei d’urbanisme per regularitzar diversos edificis al Pas de la Casa

L’excepció, però, no va incloure alguns blocs a la zona del Pas. Per això, es va introduir al pressupost una disposició final, la setzena, que persegueix regularitzar-los. L’excepció s’ampliava als edificis existents a la zona del Cap del Port d’Envalira, tot afegint un plànol on es deixava clar quins eren.

Ara, però, les esmenes dels tres grups parlamentaris de la majoria consideren que cal anar més enllà. Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos han presentat una proposta de modificació de la disposició per incloure més edificis, aquests ja fora de la zona de la localitat encampadana. Els primers, un hotel i un edifici comunal gestionat per Saetde a Grau Roig. Els segons, els dos restaurants propers al llac d’Engolasters.

Fonts dels grups han explicat a Altaveu que aquests immobles es troben en la mateixa situació que els edificis de la zona del Cap del Port. I, per això, es considera necessari solucionar la situació, cosa que es farà un cop s’aprovi el pressupost. El projecte legislatiu s’ha d’acabar de tancar la setmana vinent i, si res es torça, aprovar-se dijous al ple del Consell.

Comentaris (2)

Trending