Veïns i comerciants del Pas esclaten després de la darrera festa al carrer

Els carrers del poble, i especialment l’avinguda d’Encamp, s’han llevat plens de brutícia a conseqüència de la situació viscuda aquest dijous al vespre, fet que ha elevat encara més la indignació per una situació que es repeteix des de fa dies

https://youtu.be/gUDIyOgetFQ

Els veïns i molts comercials del Pas de la Casa treuen foc pels queixals. La indignació, que ja era molt alta els darrers dies, s’ha intensificat encara més arran de la nova festa improvisada viscuda aquest dijous al vespre a l’avinguda d’Encamp de la localitat, al costat de les taquilles de pistes. I més encara després de veure com ha quedat el carrer: ple de brutícia, amb restes del botellot i, fins i tot, d’alguna cosa més.

Fa dies que, amb l’arribada de la temporada turística que, però, coincideix encara amb l’oci nocturn tancat la localitat està sent escenari d’improvisades festes al carrer, a vegades amb centenars de participants, bona part d’ells visitants que passen uns dies d’esquí i vacances a la població. Un hivern normal, els vespres i nits anirien als nombrosos establiments que hi ha al poble. Amb aquests sense poder funcionar, la festa s’avança i es trasllada al carrer.

I, novament, aquesta situació es va viure ahir dijous. Una multitud de turistes es van concentrar a l’avinguda d’Encamp, al costat de les taquilles de l’estació. Les imatges, com ja va remarcar Altaveu, quedaven molt lluny de les que haurien de ser recomanables encara en plena sisena onada del coronavirus.

A la festa hi participen desenes de persones, més de cent segur.

Relacionat

Una altra festa als carrers del Pas eleva encara més la indignació dels veïns

Més enllà de la preocupació per l’aspecte sanitari, els veïns i molts comerciants del poble també lamenten el soroll i la mala imatge que es dona. I la indignació ha crescut encara més aquest matí. El carrer ha aparegut amb un escenari dantesc: restes de brutícia per tot el paviment, contenidors de brossa plens més enllà de la seva capacitat raonable, mal olor pel fet que molts dels participants en el botellot acabaven fent les seves necessitats a la via pública...

Els veïns que s’han posat en contacte amb Altaveu han remarcat la seva enorme indignació. Consideren que és inadmissible que aquesta situació s’estigui repetint un vespre i un altre. Tenen la sensació que la policia hauria de ser més proactiva a l’hora de dissoldre les aglomeracions, més en un moment de pandèmia i, alguns, també lamenten que alguns establiments de la localitat estiguin facilitant amb la venda de begudes aquestes celebracions improvisades.

Alguns, farts de la situació, han decidit aquest matí sortir al carrer per netejar-lo ells mateixos. Entenen que és necessari per evitar que es doni una mala imatge de la població. Malgrat això, tenen que la pròxima nit, la història es torni a repetir. I exigeixen a les autoritats que posin remei a aquesta situació.  

Comentaris (20)

Trending