Tres anys per abonar les cotitzacions que es quedava dels treballadors si no vol anar a la presó

El Tribunal de Corts condemna a un any de presó condicional la propietària d’una cafeteria de l’avinguda Santa Coloma ara en fallida que no va aportar a la CASS durant cinc anys el que retenia als empleats

Un mostrador de la cafeteria en qüestió.
Un mostrador de la cafeteria en qüestió. ARXIU

Qui va ser la propietària d’una granja-cafeteria a l’avinguda Santa Coloma d’Andorra la Vella, ara en fallida, tindrà tres anys de marge per pagar a la Caixa Andorrana de Seguretat (CASS) tot el que deu en concepte de cotització dels treballadors. En el cas que no faci els abonaments en el termini enunciat, haurà d’ingressar un any a la presó. La dona va retenir els diners als treballadors durant cinc anys però no els va abonar a la CASS.

Després que fa uns dies se celebrés el judici davant el Tribunal de Corts, ara els magistrats acaben de dictar la sentència en primera instància. Així les coses, la condemna per un delicte major continuat d’apropiació indeguda es fixa en un any de presó condicional amb una suspensió de tres anys, és a dir, els tres anys de marge que se li concedeixen per pagar el que en execució de sentència s’acrediti. El que la CASS demostri properament que la dona havia d’haver abonat i no ho va fer.

El rètol de la CASS a la façana del carrer Joan Maragall.

Relacionat

Cinc anys retenint la cotització als empleats sense abonar-la a la CASS

La dona era la titular d’una cafeteria i tots els treballadors que va tenir entre el 2013 i el 2018 no els va cotitzar a la CASS malgrat que sí que els retenia el que pertocava. Durant el judici es va evidenciar tant la mala situació de l’empresària, d’origen portuguès, com la paupèrrima situació, també, que havien passat els empleats, alguns dels qual treballaven a hores i només quan la titular de la cafeteria els requeria la seva presència perquè tenia feina.

La defensa de la processada va al·legar que després del 2018 la dona havia anat complint els seus compromisos, que estava consignant mensualment una quota per retornar el que devia a la CASS i que feia molt temps de tot plegat. L’empresària es va mostrar penedida tot i no poder explicar amb gaire precisió perquè va actuar com ho va fer.

Comentaris (1)

Trending