La policia intenta identificar els lladres de despatxos a partir d’imatges de videocàmeres

Els investigadors estan fent un sigil·lós treball per mirar d’aclarir, sense massa pistes per ara, l’autoria dels furts amb força en com a mínim tres edificis diferents

Imatge de l'edifici on, aparentment, hi van haver els primers furts de l'onada, a Prat de la Creu.
Imatge de l'edifici on, aparentment, hi van haver els primers furts de l'onada, a Prat de la Creu. Toni Solanelles

Els especialistes en delictes contra el patrimoni de l’àrea de policia criminal del cos d’ordre estan duent a terme un minuciós treball per mirar d’aclarir, sense massa pistes per ara i sense massa resultats, l’autoria dels furts amb força que hi va haver fa una desena de dies en despatxos professionals d’almenys tres edificis diferents. Els investigadors miren d’identificar els sospitosos a partir d’imatges recuperades en càmeres de videovigilància d’indrets propers als afectats.

Poques pistes han transcendit fins ara del treball que estant duent a terme els investigadors. El fet que, almenys en base a les denúncies, l’onada de furts s’hagi frenat, ha fet calmar una mica el nerviosisme amb què es vivia la situació a la policia, poc habituada a atacs com els haguts, com a mínim, en un immoble de Prat de la Creu, en un altre de la Baixada del Molí i en un tercer, en principi els darrers furts, al carrer Babot Camp. Tots a Andorra la Vella i sobretot els dos primers, separats per poquíssims metres.

Una imatge de l'exterior de l'edifici afectat, aquesta tarda.

Relacionat

Alerta vermella: entren i regiren tots els despatxos i caixes de cabals de l’edifici de l’ACA

Les imatges recuperades no permeten veure amb nitidesa els sospitosos, encara que en principi sí que apareixerien els individus que haurien protagonitzat els furts. Per tant, el que sí que es pot més o menys delimitar, per exemple, és una mica la fesomia dels sospitosos i les hores en què van accedir als despatxos. També és clar que els lladres van optar per immobles on sabien que a les hores que hi van acudir en principi no hi havien de trobar ningú.

Una imatge parcial de l'edifici on hi ha els despatxos afectats.

Relacionat

Els lladres de Prat de la Creu han buscat diners en efectiu en almenys quatre despatxos

Ara mateix, segons les fonts consultades, no es pot ni discriminar entre delinqüents locals o vinguts de fora. Certament, per trencar els panys hi ha d’haver un mínim de pràctica. Però veient com van regirar els despatxos posteriorment, a priori tot va ser una mica matusser. El que està clar, això sí, és que fonamentalment el que buscaven els desconeguts eren diners. I també és evident que els botins aconseguits, per norma, no van ser gaire quantiosos.

Imatge de l'immoble on hi ha el centre mèdic que ha cursat denúncia per furt.

Relacionat

Un tercer edifici afectat pels robatoris s’afegeix a una investigació policial única

 

Comentaris

Trending