Alerta vermella: entren i regiren tots els despatxos i caixes de cabals de l’edifici de l’ACA

Seguint un patró pràcticament idèntic al de Prat de la Creu, uns desconeguts han trencat els panys de l’immoble del carrer Babot Camp de la capital tot cercant preferentment diners

Una imatge de l'exterior de l'edifici afectat, aquesta tarda.
Una imatge de l'exterior de l'edifici afectat, aquesta tarda. Toni Solanelles

La preocupació s’ha instal·lat tant al despatx central de policia com en la cúpula del ministeri d’Interior. També, és clar, entre els afectats. Tot just 48 hores després que uns desconeguts entressin en diversos despatxos d’un edifici de Prat de la Creu, l’operació s’ha repetit, en aquest cas, en un immoble del carrer Babot Camp d’Andorra la Vella. I no qualsevol edifici, per dir-ho així. Els lladres han accedit a tots els locals de l’immoble on té la seu l’Automòbil Club (ACA).

La descoberta ha estat ben aviat al matí. De fet, com en el cas de l’edifici de Prat de la Creu, hauria estat el treballador d’un dels locals professionals que hi ha a l’immoble qui s’ha trobat la desagradable situació. El pany trencat després de foradar-lo amb una eina que els lladres ja portaven de ben segur a l’efecte i tot regirat. Una vegada activada la policia, han estat els investigadors -o en algun cas els propis responsables dels negocis- els que han anat avisant la resta de representants dels negocis o entitats ubicades a l’immoble.

Una imatge parcial de l'edifici on hi ha els despatxos afectats.

Relacionat

Els lladres de Prat de la Creu han buscat diners en efectiu en almenys quatre despatxos

Fonts coneixedores del cas han assegurat que els desconeguts han entrat a tots els despatxos de l’immoble. Són mitja dotzena. Des d’una immobiliària a un bufet economista passant per l’ACA o una dietista. Cap no s’ha escapat a l’actuació dels lladres. Una altra cosa és què s’han endut. Aquest extrem encara està per confirmar. Fonts policials han admès que estan analitzant també aquest cas però no han pogut informar sobre l’impacte dels furts. Fins que no es formalitzin degudament totes les denúncies pertinents aquest extrem no es podrà saber amb certesa.

En cap cas es pot descartar, més aviat el contrari, que hi hagi connexió entre l’actuació de la matinada de dimarts a dimecres a l’edifici número 96 del carrer Prat de la Creu i l’actuació delictiva de la matinada passada a Babot Camp: el ‘modus operandi’ és idèntic

El que és clar és que en almenys un cas ha desaparegut una caixa de cabals sencera i, en altres, les caixes, fins i tot fortes, també han estat obertes. En algun cas haurien desaparegut rellotges d’un cert valor. Però l’objecte principal, segons sembla segons els primers indicis, era l’obtenció de diners en efectiu. La repercussió del furt a nivell de quantitats, danys al marge, és diferent entre un despatx o un altre. A l’edifici hi té la seu social una entitat sense afany de lucre per a la qual hauria estat més maldecap haver d’arreplegar tot allò regirat que no pas els diners que s’hagin pogut endur.

En cap cas es pot descartar, més aviat el contrari, que hi hagi connexió entre l’actuació de la matinada de dimarts a dimecres a l’edifici número 96 del carrer Prat de la Creu i l’actuació delictiva de la matinada passada a Babot Camp. El ‘modus operandi’ és idèntic. Actuar de matinada en un edifici on hi ha despatxos i on, per tant, d’entrada no hi ha d’haver ningú. Trencar els panys amb certa destresa i una vegada dins, regirar sense manies fins a obtenir, amb més o menys èxit, allò que es busca.

Aquest va ser el mètode emprat a Prat de la Creu i ha tornat a ser el sistema usat aquesta matinada en l’edifici de l’ACA. La situació preocupa i molt. Per raons òbvies, el volum de visitants no és el que podria ser. A més, no es tracta d’entrar en habitatges o immobles aïllats. Tant l’edifici proper a la Baixada del Molí com aquest on hi té la seu i els despatxos d’atenció al públic l’Automòbil Club, a tocar de l’avinguda Meritxell, són ben cèntrics. Diverses fonts consultades han reconegut que hi ha una certa alarma i molta preocupació.

Vista parcial de l'edifici on hi ha els despatxos afectats.

Relacionat

La policia investiga furts en com a mínim dos despatxos d’un edifici de Prat de la Creu

Investigadors de la unitat de delictes contra el patrimoni i experts del laboratori de la policia han estat des de primera hora del matí a l'edifici afectat, com ja va passar dimecres a Prat de la Creu, per intentar recollir empremtes o qualsevol altre indici que pugui portar a la detenció dels lladres, alhora que fent tot el recull documental i fotogràfic per poder reunir tots els elements necessaris per a la investigació i l'eventual posterior incriminació si mai es detenen els responsables del delicte.

Comentaris (4)

Trending