Els lladres de Prat de la Creu han buscat diners en efectiu en almenys quatre despatxos

La dona de la neteja d’un centre mèdic ha trobat la consulta regirada abans de les 7 del matí i la policia s’ha activat tot seguit, descobrint tot seguit altres locals en la mateixa situació

Una imatge parcial de l'edifici on hi ha els despatxos afectats.
Una imatge parcial de l'edifici on hi ha els despatxos afectats. Toni Solanelles

Els desconeguts, perquè es dóna per fet que ha estat més d’una persona, que han entrat en almenys quatre despatxos d’un edifici del carrer Prat de la Creu d’Andorra la Vella buscaven diners en efectiu. Aquesta és la primera hipòtesi sobre el motiu dels furts que s’han descobert ben aviat aquest matí. Els lladres haurien foradat els panys de les portes, que han quedat partits en dos, i haurien regirat força en l’interior d’algun dels negocis. D’alguns se n’han endut diners, però les quantitats no han transcendit.

Tot plegat s’ha descobert abans de les 7 del matí. La persona que fa les tasques de la neteja en un centre mèdic que hi ha en una de les plantes de l’edifici número 96 del carrer Prat de la Creu, com sol fer de manera habitual, ha posat la clau al pany… i no li ha calgut fer ni esforç per obrir. Aviat el pany ha cedit i només passar la porta ja ha vist el despatx, la consulta regirada. Sense temps a perdre ha trucat a la policia i de seguida s’han presentat integrants del cos a l’immoble.

Vista parcial de l'edifici on hi ha els despatxos afectats.

Relacionat

La policia investiga furts en com a mínim dos despatxos d’un edifici de Prat de la Creu

Més investigadors s’han afegit a l’operativa i en la mateixa planta en què està situat el centre mèdic de seguida han vist, sense massa esforços, que hi havia altres portes forçades amb la mateixa tècnica. Forat al pany i cap a dins. Vers les 7 del matí, segons les fonts consultades, responsables d’alguns dels despatxos sobre els quals s’ha advertit ben aviat que també havien estat víctimes de l’acció dels delinqüents han estat avisats. Almenys han estat quatre els negocis afectats.

Hi havia altres objectes de valor, des de material informàtic a plomes estilogràfiques o utensilis professionals; no han tocat res com tampoc no han tocat documentació que hauria pogut ser sensible

Segons algunes fonts consultades, els lladres han regirat força calaixos, prestatges… tot el que tenien més a la vista tot buscant, suposadament, diners. Perquè en alguns dels locals, dels despatxos, hi havia altres objectes de valor, des de material informàtic a plomes estilogràfiques o utensilis professionals. Tampoc no han tocat documentació que hauria pogut ser sensible, com la que hi pugui haver al centre mèdic -del qual sí que s’haurien endut diners de la caixa- o en algun despatx de comptabilitat també afectat.

Mentre es convidava els afectats a formalitzar les pertinents denúncies, els investigadors de la policia han iniciat la recerca d’indicis, proves, elements que servissin per conduir a la detenció dels presumptes responsables de l’acció. A darrera hora de la tarda, des de fonts oficials del cos no s’ha pogut confirmar ni descartar que s’hagués pogut practicar algun arrest. En tot cas, els afectats no n’havien estat informats. De fet, quan succeeixen aquestes coses hi ha força discreció i secretisme fins i tot davant dels denunciants.

Algunes de les fonts consultades han assegurat que fa uns dies, just la setmana passada, un dels nous llogaters d’un dels despatxos de l’edifici -excepte a un parell d’habitatges, que hi viuen els propietaris de l’immoble, la resta de pisos són ocupats per negocis, despatxos professionals-, mentre feia la mudança i prenia un respir a altes hores de la matinada, va veure traginar per l’edifici dos joves alts i prims que li van generar sospites. Però no coneixent encara massa qui rondava pel bloc, hi va acabar restant importància. Ara potser en tornarà a cobrar. O potser no.

Comentaris

Trending