Un tercer edifici afectat pels robatoris s’afegeix a una investigació policial única

Un altre centre mèdic, en aquest cas de la Baixada del Molí, denuncia haver estat víctima dels lladres, que hi van usar el mateix ‘modus operandi’ que a Prat de la Creu o a Babot Camp

Imatge de l'immoble on hi ha el centre mèdic que ha cursat denúncia per furt.
Imatge de l'immoble on hi ha el centre mèdic que ha cursat denúncia per furt. Toni Solanelles

Els desconeguts que els darrers dies han entrat a diferents despatxos professionals d’edificis del carrer Prat de la Creu i de Babot Camp, tots a Andorra la Vella, haurien actuat, com a mínim, en un tercer bloc, en aquest cas a la Baixada del Molí. Poca distància separa els indrets afectats. I és clar, a més, que el ‘modus operandi’ és el mateix en els tres casos. Per això que els investigadors policials tracten la qüestió com una mateixa unitat, com l’acció d’un mateix grup de delinqüents.

Les diferents fonts consultades han admès que hi ha molta preocupació. Ja no tant per les quantitats sostretes, que no han transcendit però no serien en la majoria dels casos molt rellevants, sinó per la sensació de temor i sobretot d’inseguretat que s’està generant. Els tres edificis són força cèntrics. Res d’allunyats, d'aïllats. En tots els casos s’ha entrat de matinada als llocs afectats i s’ha triat locals on no hi viu ningú i, per tant, on no s’espera trobar-hi la presència de persones.

Una imatge de l'exterior de l'edifici afectat, aquesta tarda.

Relacionat

Alerta vermella: entren i regiren tots els despatxos i caixes de cabals de l’edifici de l’ACA

Malauradament, fonts properes a la investigació han lamentat o han assegurat que es temen noves accions similars. Ara per ara, no hi hauria indicis clara que puguin conduir cap a la detenció dels lladres. D’entrada, sembla clar que no es tractaria de delinqüents locals. Però aquesta afirmació no es pot mantenir amb contundència. La forma d’actuar sembla més pròpia de professionals de la delinqüència de països de l’Est.

El mètode emprat és el mateix que l’usat a Prat de la Creu o a l’edifici on hi té la seu social l’Automòbil Club. Rebentar el pany i regirar tot el local en la recerca de diners en efectiu

L’últim despatx que s’ha afegit a la llista d’afectats -i en aquest cas formalitzant denúncia aquest divendres- seria un centre mèdic d’un bloc de la Baixada del Molí, a tocar de l’ascensor de la Quirola, que és així com s’anomena també l’immoble. Les fonts consultades han assegurat que el mètode emprat és el mateix que l’usat a Prat de la Creu o a l’edifici on hi té la seu social l’Automòbil Club. Rebentar el pany i regirar tot el local en la recerca de diners en efectiu.

Les fonts consultades han assegurat que d’algun dels locals, on s’han arribat a trencar caixes fortes per endur-se’n el seu contingut en el cas que fos interessant pels desconeguts, també s’haurien emportat rellotges o plomes estilogràfiques d’un cert valor. Però, en canvi, no han fet cap cas a ordinadors portàtils, per molt bons que aparentment fossin. En moltes ocasions el que s’ha arreplegat és el fons de caixa dels negocis, si caixa de cabals tenien. En cap cas, almenys aparentment, no s’ha tocat documentació, per molt sensible i confidencial que pogués ser.

Una imatge parcial de l'edifici on hi ha els despatxos afectats.

Relacionat

Els lladres de Prat de la Creu han buscat diners en efectiu en almenys quatre despatxos

Per ara, i ACA inclosa, s’han vist afectats despatxos mèdics, de comptabilitat, d’immobiliària, d’economistes o dietistes. No obstant això, no ha transcendit del tot ni quants dels afectats han formalitzat ja la denúncia -en alguns casos, responsables dels negocis involucrats es troben fora del país- ni encara menys quan seria l’abast del botí global, més enllà del cost dels danys causats.

Comentaris (1)

Trending