La policia deslliga els robatoris en despatxos professionals d’altres furts que hi ha hagut al país

La investigació per intentar aclarir els accessos il·legítims en diferents oficines i locals del carrer Prat de la Creu, de la Baixada del Molí i de Babot Camp no ha fet encara avenços significatius

Els primers furts es van produir de matinada el 16 de juliol en un edifici del carrer Prat de la Creu.
Els primers furts es van produir de matinada el 16 de juliol en un edifici del carrer Prat de la Creu. Toni Solanelles

Els furts amb força que hi va haver a mitjan juliol en tres immobles d’Andorra la Vella on hi ha despatxos professionals de diversa índole no tenen res a veure amb altres robatoris que hi ha hagut en domicilis del Principat durant aquest estiu. Almenys aquesta és la hipòtesi amb què treballa la policia, que no ha fet avenços significatius per poder aclarir l’autoria de cap dels robatoris. El que sí que és clar és que, sortosament, des de fa setmanes no hi ha hagut cap més ‘cop’.

Els investigadors policials no tenen cap mena de dubte que hi ha una unitat d’actuació i, per tant, rere dels furts en despatxos professionals al carrer Prat de la Creu, a la Baixada del Molí i al carrer Babot Camp hi ha els mateixos responsables, els mateixos individus. També tenen clar que els furts denunciats a finals de juliol, en dies diferents, en domicilis d’Encamp i el Tarter són totalment aïllats. Segurament, no tenen res en comú ni entre ells. El tercer gran focus d’actuació són dos furts més que hi va haver a Hortalets de Guem, a Escaldes. Els dos accessos il·legítims en habitatges d’aquest carrer van ser protagonitzats per les mateixes persones.

Hi ha més dubtes que en els casos d’Encamp i el Tarter sobre el fet de si poden estar vinculats als furts dels despatxos professionals. Però en principi els investigadors treballen amb la hipòtesi que no hi tenen relació, encara que no es descarta del tot cap escenari perquè no hi ha cap element definitiu que hagi pogut portar als responsables dels delictes. Cert que sobretot relacionats amb els fets de Prat de la Creu i Babot Camp hi ha algunes imatges que permeten fer una aproximació als suposats lladres. Però tot plegat és molt vague.

L'edifici de l'ACA va ser víctima de furts la matinada del 17 de juliol.

Relacionat

La policia identifica dos homes presumiblement georgians com autors dels furts a despatxos

Sortosament, des de la comissió dels furts esmentats, no se n’han hagut de lamentar més. Sí que és cert que hi va haver un intent en un establiment de roba de vestir i complements de la part alta de l’avinguda Meritxell. Els suposats lladres van intentar accedir al local per una porta d’emergència i va saltar l’alarma. Això els va fer defugir dels seus propòsits. També hi va haver algun requeriment en un immoble del carrer Esteve Albert d’Escaldes. Però, en principi, es va tractar d’una confusió d’uns coneguts d’uns inquilins que s’haurien confós de porta i haurien intentat entrar on no tocava.

Comentaris (1)

Trending