La policia identifica dos homes presumiblement georgians com autors dels furts a despatxos

A banda dels robatoris que hi va haver a Prat de la Creu, la Baixada del Molí i Babot Camp, les darreres setmanes també s’han denunciat sostraccions en xalets d’Encamp i el Tarter

L'edifici de l'ACA va ser víctima de furts la matinada del 17 de juliol.
L'edifici de l'ACA va ser víctima de furts la matinada del 17 de juliol. Toni Solanelles

La policia considera que els furts amb força que hi va haver en diferents despatxos d’edificis dels carrers Prat de la Creu, Baixada del Molí i Babot Camp d’Andorra la Vella van ser obra de dos homes que formarien part d’una banda especialitzada de l’Est. Presumiblement, es tractaria de dos homes de nacionalitat georgiana que ara per ara es creu que ja han deixat el Principat. Com ja va avançar l’Altaveu, s’haurien recuperat algunes imatges on s’hi veu, encara que no clarament, els suposats lladres.

Els homes que apareixen en les gravacions recuperades de càmeres de vídeo-vigilància de les zones on es van cometre els furts quadrarien amb els individus que hauria vist un dels professionals liberals establerts en l’immoble afectat de Prat de la Creu, el número 96. Dies abans que es descobrissin els primers despatxos assaltats en aquest edifici, un nou arrendatari que estava fent la mudança de matinada va sorprendre dos homes que voltaven per l’edifici. Les imatges posteriorment aconseguides mostrarien que aquells dos homes podrien ser els autors dels furts.

Hi ha constància d’entrada en diversos despatxos tant la matinada del 15 d juliol com la del 17 de juliol. La primera de les dues dates citades haurien accedit, fent malbé els panys, a tres o quatre despatxos de l’edifici de Prat de la Creu i un centre mèdic de la Baixada del Molí. Dos dies més tard van accedir a diferents oficines a l’immoble on hi té la seva seu l’Automòbil Club d’Andorra, que també va resultar afectat.

En tots els casos, el ‘modus operandi’ va ser el mateix: rebentar el pany majoritàriament foradant-lo i accedir a dins del despatx sense massa manies, regirant tot el que calgués recercant, pràcticament de manera exclusiva, diners

En tots els casos, el ‘modus operandi’ va ser el mateix: rebentar el pany majoritàriament foradant-lo i accedir a dins del despatx sense massa manies, regirant tot el que calgués recercant, pràcticament de manera exclusiva, diners. Les quantitats furtades són majoritàriament molt minses atès que diners en efectiu ben pocs n’hi havia en els despatxos afectats. A més, i especialment a Babot Camp, s’haurien endut alguns rellotges i plomes estilogràfiques de cert valor.

L’augment de la pressió policial i la descoberta dels furts haurien portat a marxar del país, suposadament, els autors de les accions delictives. No obstant, almenys durant uns dies, es van donar ordres a certes unitats policials d’aturar vehicles on hi viatgessin persones sospitoses. I es va deixar clar que calia anar en compte amb ciutadans de determinada descripció i nacionalitat georgiana, amb la qual cosa se sospita que els aparentment identificats podrien ser d’aquell país.

Sospitant, però, que els desconeguts ja haurien marxat del país, i en un procediment totalment habitual, els investigadors de la policia andorrana han tramès a Interpol el material de què es disposa per comprovar si alguna policia d’arreu del món tingués fitxats els sospitosos i es pogués afinar més en els detalls dels homes o el seu possible parador. En principi, a aquests dos homes se’ls atribueixen els furts de Prat de la Creu, Baixada del Molí i Babot Camp per la manera de fer.

No obstant això, en posterioritat hi hauria hagut noves denúncies de furts aparentment aïllats. En principi no tindrien la mateixa autoria. Però tampoc no es descarta del tot. Del mateix cap de setmana posterior als furts en despatxos seria un robatori en un xalet a Encamp del qual se n’haurien endut diners. Una setmana després, també en cap de setmana, s’hauria detectat un altre robatori, en aquesta ocasió al Tarter. Pel mig s’hauria vist afectat un centre comercial d’Andorra la Vella estrictament dedicat a equipaments vinculats a motocicletes.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending