S’ofereix a ajudar la mestressa per protegir-la de la Covid i munta una empresa per defraudar-la

La policia deté una parella que s’hauria aprofitat dels recursos de la societat de distribució material d’hostaleria on treballava per fer-li la competència de manera deslleial

Façana del despatx central de la policia pel carrer Ciutat de Sabadell.
Façana del despatx central de la policia pel carrer Ciutat de Sabadell. Toni Solanelles

Havia de ser un suport inestimable en un moment delicat. I ha acabat sent el seu malson. Almenys presumptament. La policia ha detingut els darrers dies una dona -i posteriorment també la seva parella- acusada de defraudar la mestressa de l’empresa per la qual treballava i gràcies als recursos de la qual hauria acabat creant una societat paral·lela que li hauria ‘aixecat’ bona part del negoci. El frau superaria els 50.000 euros i no es descarta que s’acosti als 100.000.

Els dos detinguts -la parella de l’empleada acusada, per exemple, d’administració deslleial, hauria contribuït suposadament de manera decidida a la consumació dels suposats delictes i seria considerat o bé coautor o bé còmplice- haurien de respondre davant de la Batllia en breu per un cas que s’està gestionant amb certa discreció després d’una feina de setmanes arran d’una denúncia que segons fonts jurídiques que han preferit no avançar grans detalls s’hauria interposat en veure l’evolució de la situació.

La titular d’una societat hauria consentit facilitar l’accés a tots les bases de dades, comptes i altra informació clau de l’empresa. A partir d’aquí, l’ara detinguda, de poc menys de trenta anys, haurien tramat la forma per crear una societat paral·lela usant clients, proveïdors i fins i tot carregant a l’empresa originària algunes de les despeses

I és que, aparentment i segons que haurà d’acabar de determinar la investigació, tot hauria començat poc després de l’esclat de la pandèmia. La titular de l’empresa estafada, dedicada a la distribució al major de material relacionat amb l’hostaleria, seria una dona gran, d’uns vuitanta anys. L’ara detinguda seria una empleada de força responsabilitat i molta confiança. Davant la situació generada per la Covid, la treballadora s’hauria ofert a portar l’empresa perquè la propietària pogués confinar-se a casa sense haver de patir.

Després de pensar-s’ho, i veient l’honestedat suposada de l’oferiment, la titular de la societat hi hauria consentit facilitant l’accés a tots les bases de dades, comptes i altra informació clau de l’empresa. A partir d’aquí, l’ara detinguda, de poc menys de trenta anys, amb la suposada col·laboració de la seva parella, de prop de quaranta, haurien tramat la forma per crear una societat paral·lela usant clients, proveïdors i fins i tot carregant a l’empresa originària algunes de les despeses de la nova societat.

Al cap d’un temps, i veient la baixada de facturació de l’empresa i altres elements que no han transcendit, la propietària de la societat i alguns dels seus assessors, haurien acabat concloent que la treballadora estava defraudant tot fent competència deslleial, causant un perjudici que seria superior als 50.000 euros i que pot anar força més enllà. Les fonts jurídiques consultades han assegurat que encara hi ha molts detalls que caldria acabar de perfilar.

Etiquetes

Comentaris

Trending