Nova operació per frenar el contraban de tabac al Pas de la Casa

La policia, a petició de la duana, com a mínim ha detingut un ‘fardellista’ i la titular i l’empleat d’una botiga que hauria quedat precintada, alhora que ha comissat uns 3.000 paquets de cigarretes

Una imatge del carrer Major del Pas de la Casa.
Una imatge del carrer Major del Pas de la Casa. ARXIU

Agents de la policia i la duana al Pas de la Casa han dut a terme aquest matí -i de fet, l’operatiu encara està en marxa- una operació per combatre el tràfic il·lícit de tabac a la localitat fronterera. L’operació, que no seria casual, hauria comportat, almenys, la detenció d’un ‘fardellista’ i la de l’empleat de la botiga que li subministrava el material. Les autoritats estan sent molt estrictes amb aquesta qüestió per la sensibilitat que té França amb la matèria, en canvi fan la vista més grossa amb altres incompliments. Més tard s’ha detingut també la propietària de la botiga.

Sia com vulgui, hores d’ara s’haurien comissat uns 3.000 paquets de tabac per valor de mercat de poc més de 10.000 euros. La detenció del ‘fardellista’, un home d’origen algerià i resident al sud de França s’hauria produït al carrer dels Abeuradors, on té una de les sortides l’establiment implicat en l’operació i que hauria estat, de moment, precintat. L’arrest del contrabandista s’hauria dut a terme sobre les 2 de la matinada mentre que hores més tard ha estat també apressat el venedor en comprovar que la mercaderia ja havia estat presumptament prèviament preparada a l’establiment.

Han estat agents de la Duana que en veure el moviment -el ‘fardellista’ anava en un grup amb com a mínim quatre persones més que han aconseguit fer-se escàpol-, i vist que hi havia un seguiment específic, han procedit a alertar la policia atès que la qüestió es podia tractar d’un incompliment penal. L’operació continuaria hores d’ara oberta i no es descarten noves detencions.

Comentaris (1)

Trending