Un llamp provoca un petit incendi forestal a la zona d’Aixàs

Els bombers han mobilitzat un helicòpter per extingir-lo des de l’aire i confien que hi ajudi el fet que la mateixa tempesta que ha generat la descàrrega elèctrica ha remullat el bosc

https://www.youtube.com/watch?v=lkmOJOs_Flc

Les tempestes d’aquesta tarda al país han provocat un petit ensurt aquest vespre a una zona boscosa prop d’Aixàs. Un llamp hauria caigut sobre un arbre i hauria provocat un petit foc. Els bombers estan intervenint amb un helicòpter que tira aigua sobre la zona i esperen poder controlar la situació sense excessives complicacions. En aquest sentit, hi ajuda el fet que, descàrregues elèctriques a banda, la tempesta també ha portat pluja que ha mullat la vegetació.

L’avís s’ha rebut cap a les vuit de la tarda, després de les tamborinades que han afectat el país una estona abans, amb força aparell elèctric. Es veia una fumera que sortia d’un dels boscos de la zona d’Aixàs. Tot fa indicar que un llamp ha caigut sobre un arbre i ha acabat provocant el foc.

La columna de fum era visible des de bona part de la vall central.
La columna de fum era visible des de bona part de la vall central.

Ràpidament, els bombers ha mobilitzat un helicòpter per intentar extingir l’incendi des de l’aire. I és que l’accés a peu no és senzill. Fonts del cos han apuntat que esperen poder controlar la situació sense excessius problemes. En part gràcies al fet que les mateixes tempestes han remullat el bosc i això ajuda a que l’incendi no ho tingui fàcil per avançar.

L’actuació ha estat ràpida i el fet que hagi tornat a ploure han acabat d’esvair el perill. Per tant, tot ha quedat en un ensurt que, això sí, ha provat expectació entre els veïns de la zona.

Comentaris (7)

Trending