Els lladres visiten la mansió mig buida i embargada de l’‘encantador dels parcs eòlics’

El judici a Alemanya contra l’ex-resident passiu Hendrik Holt, que ha reconegut les acusacions que li poden portar les condemnes més baixes, continua en sessions periòdiques des de l’agost

La mansió embargada.
La mansió embargada. ARXIU

La mansió que al seu dia -i suposadament producte de les estafes comeses- va adquirir el jove emprenedor alemany ex-resident passiu al Principat Hendrik Holt i que ara està embargada producte de la causa judicial que se segueix contra Holt i una part dels seus familiars més directes ha estat objecte de la visita dels lladres aquest Cap d’Any. No seria el primer cop que desconeguts entren a la denominada Villa Holt, encara que tots els objectes de valor que hi havia ja van ser retirats.

De fet, la mansió i les pertinences que s’hi guardaven estan comissades per les autoritats judicials que des de l’agost, i de manera periòdica, sotmeten a judici aquest acusat de frau amb suposats projectes de parcs eòlics. Bona part del muntatge delictiu es va dissenyar a Andorra. Fins alguns contactes informals havia fet Holt a l’entorn de FEDA, encara que la companyia sempre ha assegurat no haver sofert mai cap perjudici perquè no va fer cap negoci amb aquest ‘encantador de serps’. Eòliques, és clar.

Hendrik Holt durant una de les seves compareixences en un tribunal alemany.

Relacionat

L’estafador dels molins de vent confessa a Alemanya i la Batllia el busca

En relació amb l’assalt d’aquest Cap d’Any a la Villa Holt, situada a la població de Hausstete, prop de Bakum, es van detenir dos sospitosos, de 39 i 48 anys, que s’haurien endut de la mansió un equip de música i una caixa amb sabates. Potser alguna altra cosa, però no està clar. I en els escorcolls realitzats als dos controlats no van aparèixer cap dels objectes suposadament sostrets. Ara, els accessos al xalet de luxe ja s’han tapiat per evitar més sorpreses.

JUDICI I ALTRES

Durant el judici, Holt hauria reconegut una part dels delictes que se li atribueixen, com ara falsificar documentació. Sap que difícilment resultarà absolt i busca una condemna el més baixa que sigui possible sense haver de reconèixer segons què però col·laborant, o fent-ho veure, amb la policia. Des que va ser detingut Hendrik Holt a Berlín i alguns dels seus familiars just en la mansió assaltada, ja s’han subhastat objectes de valor: vehicles d’alta gamma, rellotges de luxe, vestits i bosses de mà…   

Durant algunes de les vistes s’hauria informat que la construcció de l’immoble i l’adquisició de la finca de 10.000 metres quadrats hauria costat uns 2,5 milions d'euros. Un corredor d'Hamburg va oferir inicialment la vila, ara embargada, per 2,2 milions d’euros a través de portals immobiliaris, però no va trobar comprador. L’edifici s’ha anunciat recentment per 1,6 milions d’euros però segons la premsa local, que ha recollit també el cas de l’assalt, no hi ha compradors si no es rebaixa encara una mica més el preu.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending