L’estafador dels molins de vent confessa a Alemanya i la Batllia el busca

La fiscalia d’Osnabrück sospita que el forat generat per Hendrik Holt, resident passiu al Principat i titular de més d’una societat a Andorra on té alguna demanda pendent, pot ser molt més elevat del que inicialment creia

Hendrik Holt durant una de les seves compareixences en un tribunal alemany.
Hendrik Holt durant una de les seves compareixences en un tribunal alemany.

Va muntar un castell de cartes sustentat en un vas d’aigua. I havia accedit fins a la Comissió Europea i, suposadament, importants dirigents alemanys també estaven interessats en els seus projectes energètics. El resident passiu al Principat i titular de diverses societats a Andorra Hendrik Holt, empresonat a Alemanya, ha confessat l’estafa que feia temps que protagonitzava. Suposadament, busca beneficis judicials vista la dimensió, la volada que pot agafar el cas.

La fiscalia d’Osnabrück sospita que el forat generat per Holt, que en ple confinament primaveral va marxar d’Andorra per tornar al seu país, on va ser detingut en un luxós hotel de Berlín setmanes després, és molt més important del que calculava inicialment. D’entrada, sospitava que l’estafa podia haver generat uns perjudicis d’uns deu milions d’euros. En altres cercles, però, ja es posava sobre la taula una xifra cinquanta vegades superior. Tot plegat està per veure.

La Justícia alemanya el va condemnar fa unes setmanes a dos anys i mig de presó per la falsificació d’un títol universitari i uns quants documents més per poder guanyar temps per resseguir l’estafa dels parcs eòlics. Dels molins de vent. Fins a Andorra en volia instal·lar un. Hi ha una vintena de policies, a Alemanya, que analitzen ingent documentació. Holt i la seva família venien projectes que només se sostenien en el paper. I, encara, paper mullat. Documentació falsificada. La premsa alemanya ha publicat recentment que Holt hauria confessat en un intent de col·laborar amb la Justícia.

holt22

Relacionat

L’estafador dels molins de vent que feia parada i fonda a Andorra

Els detalls de la confessió no han transcendit més enllà que hauria implicat sis persones. Com a mínim cinc grans companyies energètiques haurien resultat perjudicades. Però vista la ‘magnitud de la  tragèdia’ i amb els aires i el nivell que es movia el jove alemany, les autoritats judicials del seu país d’origen ja no es refien de res i temen qualsevol cosa. Per ara, han embargat tots els béns que li han trobat i el mantenen empresonat, igual com el financer Heinz Luchterhand, la mà dret de Holt i el suposat dissenyador de tot l’entramat financer que, en part, passava per Andorra.

De fet, tots dos havien residit al Principat i tots dos tenen societats a mitges. Com és el cas d’Advanced Server Services Holt, que acaba de ser demandada per una altra societat andorrana. Holt s’hauria de presentar el 15 de gener a la Seu de la Justícia per respondre de la demanda civil que li ha interposat la societat titular d’un local que al seu dia hauria llogat. De fet, malgrat que passés de forma relativament discreta, el seu tren de vida luxós i els seus vehicles d’alta gamma, més les relacions que mantenia no el van fer passar desapercebut del tot.

Etiquetes

Comentaris

Trending