Jutgen un exresident que fa un any va ser extradit i empresonat per abusar d’una menor familiar

La fiscalia té previst sol·licitar quatre anys de presó per a l’home, que va ser detingut el gener del 2019 a Lleida arran d’una alerta vermella activada per Andorra a través de l’Interpol

El vehicle policial que el maig de l'any passat va traslladar el detingut des de la Batllia cap a la presó.
El vehicle policial que el maig de l'any passat va traslladar el detingut des de la Batllia cap a la presó. Toni Solanelles

Fa un any i un mes que és a la Comella. Sempre ha mantingut que el que va passar ja estava oblidat i fins i tot perdonat i que els abusos -tocaments, segons les fonts- que hauria suposadament comès sobre una menor del seu propi entorn familiar, per sort, no haurien causat cap trauma a la noia. Tot i aquesta versió, la seva, aquest dijous el Tribunal de Corts jutja un home de nacionalitat peruana, exresident, per a qui la fiscalia té la intenció de demanar quatre anys de presó. La defensa en demana l'absolució.

Es dóna el cas que l’acusat és un dels pocs casos en què la Justícia andorrana ha activat l’alerta vermella de la Interpol. És a dir, que va dictar una ordre internacional de recerca i captura. L’home va ser detingut el gener de l’any passat per agents de la policia nacional espanyola a Lleida. Andorra va activar tots els procediments corresponents per fer efectiu el trasllat de l’arrestat al Principat. Per dur a terme l’extradició. Com que el detingut es va oposar a l’extradició, el recercat per Andorra va ser sotmès a tot el procediment judicial corresponent davant l’Audiència nacional espanyola, que finalment va donar llum verd a l’enviament del reu.

El furgó policial amb el qual el detingut va sortir de la Batllia després que se n'ordenés el seu empresonament.

Relacionat

Empresonat un exresident detingut a Lleida i reclamat per Andorra per abusar d’una menor

El trasllat es va fer efectiu el 9 de maig del 2019, i després d’arribar al Principat i ser posat a disposició del batlle de guàrdia, aquest no va haver de fer gran cosa més que comprovar la identitat del recercat i veure que coincidís amb qui s’havia extradit. Com que aquest mer formalisme va ser correcte, se’l va enviar a la Comella i des de llavors està empresonat. Se l’acusa d’un abús sexual a menor de catorze anys amb qui conviu. L’acusat, segons les fonts, admet alguns comportaments fora de lloc. Però hi treu ferro. Per això que la defensa en demani l'absolució o una pena equivalent a la presó que ja ha complert.

Assegura l'acusat, segons les fonts, que tot estava oblidat i perdonat. I que fins i tot ell es va sotmetre el tractament adequat per no tornar-hi i que havia refet la seva vida. Els fets haurien succeït fa uns quants anys. Segons els investigadors, si va marxar d’Andorra l’ara empresonat, ja ho va fer perquè se sabia investigat. Ell ho negat. Però sí que és cert que va marxar del país per no tornar mai més contacte amb la víctima i aparentment, o això és el que explica, hauria refet la seva vida. Fins que el gener passat va ser enxampat a Lleida.

Etiquetes

Comentaris

Trending