Ganxo de dreta a la presó

Un reclús de mal comportament continu acaba inconscient després que un altre intern acabés responent a les constants provocacions que se li estaven fent a l’hora del pati; l’incident agreuja el malestar al mòdul de penats

Accessos al centre penitenciari.
Accessos al centre penitenciari. Toni Solanelles

Els presos del mòdul de penats del centre penitenciari estan farts del comportament d’un dels interns. La decisió adoptada el cap de setmana d’aïllar un altre reclús després que respongués amb un cop de puny a les contínues provocacions del reu díscol ha acabat de fer vessar el vas de la paciència dels condemnats, que estan molt cansats de l’actitud del company de mòdul, que des que va ingressar al centre no ha parat de causar problemes.

De fet, està al mòdul de penats perquè se’l va condemnar per la via ràpida per agredir un policia durant el seu trasllat a la Seu de la Justícia per respondre davant el batlles després que se l’hagués detingut en una operació antidroga. Per aquest darrer cas, el central, encara se l’ha de jutjar. La instrucció encara està oberta. Des del dia del seu ingrés la conflictivitat, tant amb altres interns com amb els vigilants penitenciaris és constant.

Aquest dissabte hauria estat un dia més. El pres en qüestió hauria buscat les puces a un company a l’hora del pati. Suposadament, en un acte de protecció i defensa al que semblava que havia de ser una agressió, el pres que estava sent provocat -condemnat per haver sostret monedes en els parquímetres del Pas de la Casa-, després d’advertir el provocador en diverses ocasions i demanant-li per activa i per passiva que desistís, va deixar anar un cop de puny que va desmuntar el reclús que buscava brega.

Inicialment, l’intern va quedar inconscient i se’l va traslladar al centre hospitalari, ja havent recuperat la consciència, perquè se li posessin uns punts de sutura allí on havia rebut el cop. De forma provisional, la direcció del centre hauria decidit situar en règim d’aïllament com a càstig al pres que va deixar anar el cop de puny, davant la indignació de la resta de reclusos que reclamen que es prenguin mesures, justament, contra l’intern que contínuament està buscant brega.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending